LGS’de 500 tam puan alan Türkiye Yüzyılı Çocukları ile buluştu;

LGS’de 500 tam puan alan Türkiye Yüzyılı Çocukları ile buluştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve İstanbul Çocukları Vakfı’nın düzenlediği Türkiye Yüzyılı Çocukları ile Kahvaltı Programında, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile İstanbul Valisi Davut Gül, Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) 500 tam puan alan Türkiye Yüzyılı Çocukları ile bir araya geldi....

Resim

Esenyurt Pelit Çikolata Müzesi’ndeki programa; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Milletvekili Nilhan Kösen Ayan, Vali Yardımcısı Mehmet Sülün, Kaymakamlar, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Türkoğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Hayırsever İş İnsanları Mehmet Evyap ve Ali Kibar ile 2023 yılında LGS’den 500 tam puan alan öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Resim

İstanbul Valiliği, İstanbul Valisi Davut Gül’ün himayelerinde LGS’de 500 tam puan alan öğrencilere hayatları boyunca destek oluyor. Bu kapsamda Bakan Kacır ve Vali Gül, Türkiye Yüzyılı Çocukları ile kahvaltıda buluştu. Bakan Kacır, Vali Gül ve beraberindekilerin öğrencilerle masalarında vakit geçirip sohbet etmeleri ile başlayan programda, Bakan Kacır, Vali Gül ve İstanbul Milletvekili Ayan birer konuşma yaptı.

Resim

“ÇOCUKLARIMIZ, EĞİTİM HAYATLARI BOYUNCA DEVLETİMİZİ VE BİZİ YANINDA GÖRECEK”

Çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Vali Gül, “İstanbul Çocukları Vakfı, başında İstanbul Valisinin olduğu, yaklaşık 25 yıllık geçmişi olan bir vakfımız. Vakıf, her dönem güzel işler yaparak farklı öncelikleri oldu. Bu dönemde, vakfımızın 3 önceliği var. Bunlardan ilki dezavantajlı çocuklarımız, ikincisi başarılı çocuklarımız ve son olarak üstün yetenekli çocuklarımız. 3 grubumuzu vakıf olarak takip ediyoruz, hayatları boyunca yanlarında olacağız. Sizler, dünyanın farklı üniversitelerinde eğitim göreceksiniz ve farklı yerlerde çalışacaksınız. Bizler, yurtdışından dönseler de dönmeseler de çocuklarımızın bir ayaklarının hep burada olmasını, bu ülkeye ait olduklarını, millet olarak en önemli sermayelerimiz olduklarını bilmelerini istiyoruz. Hayatta hiçbir şey tesadüf değil, zeka da tesadüf değil. Çocuklarımız, devletimizi ve bizleri eğitim-öğretim hayatları boyunca hep yanında görecekler. Onları, bir kardeşimiz ve evladımız olarak kabul ediyoruz. Akademik başarılarının yanında kendileri ile her ay bir araya geleceğiz. Çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum. Bir sonraki buluşmamızı sizlerle birlikte BAYKAR’ı gezerek yapacağız. Hepinize teşekkür ediyorum, Sayın Bakanımıza ve haziruna teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum