Çocuklarla yöresel oyun oynadı;

Çocuklarla yöresel oyun oynadı

"Bilecik'te Oynanan Geleneksel Oyunlar" programına katılan Vali Şefik Aygöl, çocuklarla Bilecik'e özgü köy göçtü, gelme top, aşıkcık ve mokacık oyunlarını oynadı....

Bilecik Valisi Şefik Aygöl ve eşi Nazlı Aygöl, Şeyh Edebali Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Pelitözü Şehit Münir Kopuk İlkokulu ve Ortaokulu'nda düzenlenen "Bilecik'te Oynanan Geleneksel Oyunlar" programına katıldı.

PROTOKOL DE EŞLİK ETTİ

Programda çocuklar, Bilecik'e özgü "köy göçtü", "gelme top", "aşıkcık" ve "mokacık" oyunlarını oynadı. Sandalye kapmaca, balon patlatma, çuval ve yumurta taşıma yarışmaları da düzenlenen etkinlikte, Vali Şefik Aygöl ile protokol üyeleri de çocuklara eşlik etti.

"GÜZEL OYUNLARIMIZI KAYBETMEMELİYİZ"

Güzel bir etkinlik düzenlendiğini ifade eden Vali Aygöl, "Burada farklı bir çalışma oldu. Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarımız icra edildi. Bizler de izleme fırsatı bulduk. Hatta birazında biz de oynamaya çalıştık. Çok zevkli ama zor oyunlar olduğunu gördük. Teknoloji bu kadar gelişti. Sosyal medyanın bu kadar güçlü şekilde insanların hayatlarına girdiği bir dönemde geçmişteki güzel oyunlarımızı kaybetmemeliyiz" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum