Gürün Kaymakamlığından coğrafi işaret atağı;

Gürün Kaymakamlığından coğrafi işaret atağı

Sivas’ın Gürün ilçesinde yetişen ve birbirinden güzel meyveler arasında yer alan “Ayvaniye Elması”, Gürün Kaymakamlığı ve Belediyesi girişimleriyle coğrafi işaretli ürün olarak raflarda yerini alması için Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil başvurusunda bulunuldu....

Resim

AYVANİYE ELMASI TESCİL YOLUNDA

Gürün ilçesinin bulunduğu coğrafi konum itibarı ve tarımsal üretimiyle zengin bir mutfak kültürüne sahip olduğunu hatırlatan Kaymakam Abdullah Sarı, tescil başvuru süreciyle ilgili bilgi verdi.

Resim

İLÇE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Kaymakam Abdullah Sarı, “Coğrafi işaret, ürünün nerede, nasıl üretildiğini gösteren önemli bir belgedir. Ayvaniye Elmamızın coğrafi işaret tescili alması ilçemizin ekonomisi açısında da son derece önemlidir” dedi.

Resim

DAYANIKLI, HOŞ KOKULU, ŞİFALI

Kaymakam Sarı, “Coğrafi işaretler bölgenin hem kültürel, hem de ticari potansiyelini ve bilinirliğini artırmak adına önemli bir etken olacaktır. Gürün Ayvaniye Elması’nın dayanıklılığı, kokusu ve şifa verici etkisiyle kış günlerinde hastalara verildiği gibi gelinlik genç kızlarımızın çeyizi hoş koksun diye sandığına bir tane konulduğu da herkes tarafından bilinmektedir. Yaptığımız başvurunun onaylanmasıyla birlikte, “Ayvaniye Elması” ilçemizin, tescilli ürünü olacaktır” diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum