"Bu tür etkinliklerin anlamı çok büyük";

"Bu tür etkinliklerin anlamı çok büyük"

6. Lale Festivali'ne katılan Muş Valisi Avni Çakır, "Bu tür etkinlikler semboliktir ama anlamı ve çarpan etkisi çok büyüktür" dedi....

Korkut ilçesinde düzenlenen 6. Lale Festivali'nde eğlenceli anlat yaşandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muş Valiliği, Korkut Belediyesi ve Korkut Kaymakamlığı işbirliğiyle kentte doğal olarak yetişen ve endemik bir tür olan Muş lalesine dikkat çekmek için Lale Meydanı’nda düzenlenen festivale Muş Valisi Avni Çakır, Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, Japon sanatçı Yamada Tamaru ve vatandaşlar katıldı.

"BURADA ATANMADAN ÖNCE AKLIMA 2 ŞEY GELDİ"

Festivalin açılışında konuşan Vali Çakır, "Buraya atanmadan önce 'Burası Muş’tur, Yolu Yokuştur’ türküsü daha sonra da Muş lalesi aklıma geldi. Korkut ilçesinde lale festivalini duyunca çok mutlu oldum. Bu tür etkinlikler semboliktir ama anlamı ve çarpan etkisi çok büyüktür. Hem ilçedeki vatandaşları bir araya getiriyor hem de gurbetteki hemşehrilerimin memlekete gelmesi için güzel bir faaliyet oluyor. Unutmuş olduğumuz bazı değerleri hatırlama, kültürlerimizi, halk oyunlarımızı, folklorumuzu, türkülerimizi ve manileri bu tür etkinliklerde yaşatıyoruz. Bizde valilik olarak tüm başkanlarımızın yanındayız. Tüm kurum ve kuruluşlar olarak amacımız halkımıza hizmettir. Tüm ekiplerimizle beraber uyum içinde çalışıyoruz" diye konuştu.

Festival, halk oyunları gösterisi, türküler, şarkıların seslendirilmesi, sergi ve stantların gezilmesi ile devam etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum