Edirne Gülü doğduğu topraklarda yeniden hayat buluyor;

Edirne Gülü doğduğu topraklarda yeniden hayat buluyor

Kâtip Çelebi’nin Cihannüması’nda gül bahçelerini övdüğü Edirne’de gül üretiminin artırılması amacıyla “Gül ve Gülcülük” akademik olarak ele alındı....

Resim

ÜNİVERSİTEDE GÜL PANELİ

Vali Yunus Sezer, Trakya Üniversitesi tarafından çalışmaları başlatılan geçmişte meşhur olan Edirne Gülü ile ilgili düzenlenen panele katıldı.

Panelde Edirne Gülünün yetiştirilmesi, yaygınlaştırılması, üretiminin artırılması, sağlık ve kozmetik gibi alanlarda kullanımına, önemine değinilirken Edirne Gülü’nün tarihteki yeri anlatıldı.

Edirne Gülü’nün üretim alanlarının artırılması gerektiğini dile getiren Valimiz Yunus Sezer, daha sonra gül bahçesinde temsili hasat gerçekleştirdi.

Resim

EDİRNE’NİN DEĞERİNE DEĞER KATACAK

Trakya Üniversitesi tarafından çalışmaları başlatılan, tarihte gülün anayurdu olarak gösterilen Edirne’de, Edirne Gülü’nün yeniden yetiştirilmesi, yaygınlaştırılması, üretiminin artırılması hedefleniyor.

Edirne’nin tarihinde gülün önemine vurgu yapan Vali Sezer, “Edirne’nin tarihi misyonuna uygun bir şekilde 450 gül bahçesinin olduğu ve Edirne Gülü’nün tarihi vesikalarda geçtiğini bir kez daha hatırladık. Edirne Sarayının bitmesiyle beraber, saray bahçesindeki gül bahçelerinin yeniden oluşturulması, Edirne’mizin değerine değer katacaktır” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum