Sinop’ta 850 adet avcı böcek doğaya salındı;

Sinop’ta 850 adet avcı böcek doğaya salındı

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, gal arısıyla mücadele çalışmaları kapsamında biyolojikmücadele laboratuvarında üretilen 850 adet avcı böceğin, Erfelek Kirazlık köyünde doğaya salındığını belirterek, "Bu konuda çalışmalarımız devam edecek" dedi....

Sinop ve ilçelerinde gal arısı zararlısına yönelik mücadele devam ediyor. Bu kapsamda Vali Dr. Mustafa Özarslan, Gerze Kaymakamı ve Erfelek Kaymakam V. Mehmet Deniz Arabacı, Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun, İl Genel Meclis Üyesi Ziya Dilsiz, Sinop Orman Bölge Müdürü Celal Kanbur, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, Kirazlık Köyü Muhtarı Bülent Koca, Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri ve üreticilerin katılımlarıyla gal arısıyla mücadele çalışmaları kapsamında biyolojikmücadele laboratuvarında üretilen 850 adet Torymus Sinensis (Avcı Böcek)  Erfelek Kirazlık köyünde doğaya salındı.

"5 BİN ADET ÜRETİLDİ"

Programda konuşan Vali Özarslan, "Sinop’ta kurduğumuz laboratuvarda 2022 ve 2023 yılları içerisinde Ayancık, Erfelek ve Türkeli ilçelerine toplamda 5 bin 746 adet Avcı Böcek (Torymus Sinensis) üretilmiş ve doğaya salınmıştır. 2022 ve 2023 yıllarında toplam 268,98 hektarlık bir alanda Avcı Böcek salımı yaptık. 2024 yılı içinde  Avcı Böcek üretimimiz  yaklaşık 5000 bin adet olacak olup, bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir. Gal Arısı  ile mücadele kapsamında büyük emek gösteren Orman Bölge Müdürlüğümüze, İl Tarım Müdürlüğümüze, Biyolojik Mücadele Laboratuvarlarımızda çalışan uzmanlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum