Çölyak hastalarıyla birlikte glütensiz yemek yedi;

Çölyak hastalarıyla birlikte glütensiz yemek yedi

Düzce Valisi Selçuk Aslan, Çölyak Hastalığı Farkındalık Günü'nde çölyak Hastalarıyla birlikte Atatürk Devlet Hastanesinde özel olarak hazırlanan glütensiz yemek yedi....

Düzce Valisi Selçuk Aslan,  9 Mayıs Dünya Çölyak Günü münasebetiyle, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen çölyak hastalığı farkındalığı artırma etkinliğine katıldı. Program, bilgilendirme standlarının ziyaret edilmesi, glütensiz yemek sunumu ve gastroenteroloji uzmanı, psikolog ve diyetisyen tarafından düzenlenen glütensiz beslenme farkındalık eğitiminden oluştu.

"BİR HASTALIK DEĞİL"

Programda konuşan Vali Aslan, "Çölyak rahatsızlığı belli tahıl ürünlerinde bulunan glüten ürününün bazı bünyelerde özellikle bağırsak rahatsızlığına sebep olmasıyla ortaya çıkan bir rahatsızlık çeşididir. O yüzden hastalık olarak adlandırmıyorum. Farkında olabildiğimiz ölçüde basit diyet alışkanlıklarımızla bu konuda hassasiyeti olan insanlarımızın, hayat konforu bozulmadan yaşamını sürdürmeye imkan veren bir durum. Bu noktada temel farkındalığı oluşturmalıyız ve diyete dikkat etmeliyiz. Glütenin zarar verdiği bünyelerde glütensiz yaşamı sürdürebilmeliyiz" dedi.


BİLGİ ALDI

Vali Aslan, daha sonra "Glütensiz Menü" uygulaması hakkında bilgi aldı. Bilgilendirmenin ardından Vali Aslan, çölyak hastalarıyla birlikte yemek yedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum