Van'da matematik dehaları yetiştiriliyor;

Van'da matematik dehaları yetiştiriliyor

Van Valisi Ozan Balcı, Türkiye’de ilk olan matematiği sevdirme projesi MATBİL’in kapanış törenine katıldı. Geleceğin matematikçilerinin yetiştirildiğini belirten Vali Balcı, "Proje devam ederse Van orta vadede matematikte Türkiye’de öncü olacak" dedi....

Valilik himayesinde yürütülen, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve DAKA tarafından da desteklenen proje kapsamında geleceğin matematikçilerinin yetiştirilmesi hedefleniyor. Türkiye’nin farklı üniversitelerinden akademisyenler ile alanında uzman öğretmenler tarafından 2 yıldır 700 öğrenciye ileri derecede matematik eğitimi veriliyor. 5,6,7,9 ve 10. sınıf öğrencileri aynı zamanda matematik olimpiyatlarına hazırlanıyor. 

2 YILDA 700 ÖĞRENCİ YARARLANDI

Kapanış töreninde konuşan Vali Ozan Balcı, Matbil projesinin matematik konusunda Türkiye’deki en önemli proje olduğunu vurguladı. Vali Balcı, "Proje çocuklara matematiği sevdirme projesi olarak başladı. Çocuklara matematiğin hayatta ne işe yaradığını anlatmamız lazım. Matematik evrenin dili. Hayatı, yaşamı anlamak için matematik bilmek lazım. Matematik sanat demektir. Projenin semeresini çocuklar orta vadede alacak. Çocuklarımızın akademik başarılarına, LGS ve üniversite giriş sınavlarına büyük katkı sağlayacak. YYÜ ile birlikte farklı üniversitelerden hocalar, alanında uzman öğretmenlerimiz 2 yıldır projeyi yürütüyor. 2 yılda 700 öğrenci yararlandı. Proje devam ederse Van orta vadede matematikte Türkiye’de öncü olacak" diye konuştu.

"BÜYÜK HAYALLER KURUN"

Vali Balcı, "Bizler eğitim adına çok güzel işler yaptık, yapıyoruz. Van’ı seviyoruz, şehri gelecek kuşaklara hazırlıyoruz. 111 anaokulu yaptık, 7 anaokulu inşaatı sürüyor. Eylül ayında hepsi eğitime açılacak. İlimize 4 milyon kitap kazandırdık. Kitap varlığı bakımından Türkiye’de 1 numara olduk. 300 okulumuza kütüphane yaptık. 11 bebek-çocuk kütüphanesi yaptık. Okullarda 1 saat okuma saati olarak devam ediyor. İldeki okul kütüphaneleri ile il ve ilçe kütüphaneleri kitap bakımından çok zenginleşti. Ayrıca engelli vatandaşlarımızı için kampüsü yapıyoruz. Bunun içerisinde anaokulu, ilkokul, uygulama ortaokulu ve lisesi bulunuyor. 300 okulumuza voleybol ve basketbol sahası yaptık. 75 okulumuza halı saha yapıyoruz. 13 yüzme havuzu yaptık. 23 spor salonu ile içerisinde 5 spor salonunu bulunduğu sporcu fabrikasını açtık. Bunları devletin kaynakları ile devletin gerçek sahibi milletin çocuklarına yaptık. Açtığımız etüt merkezlerinde 20 bin öğrencimiz 4 bin öğretmenimiz tarafından LGS ve üniversite giriş sınavına hazırlanıyor. Bu öğrencilerimize 50 milyon TL’lik kitap ve materyal aldık. Çocuklar! Türkiye doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi, doğası kültürü ile çok güzel bir ülke. Bölgenin güneşi. Ufku açık ve fırsatlar sunan bir ülke. Fırsatı değerlendirin. Çalışkan olun. Büyük hayaller kurun. Hayallerinizi gerçekleştirmek için çok çalışın. Büyük başarılara imza atın" dedi.


Vali Balcı daha sonra, projede görev alan öğretmenler ve eğitim gören öğrencilere sertifika ve hediye verdi.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum