Hakkari'nin muhteşem dağlarında kayak keyfi sürüyor;

Hakkari'nin muhteşem dağlarında kayak keyfi sürüyor

Hakkari Valisi Ali Çelik, Hakkâri'nin muhteşem karlarla kaplı dağlarında mayıs ayında da kayak yapıldığını belirterek, "Hakkâri’de artık huzur ve sevgi var. Bütün vatandaşlarımıza, Hakkâri’yi görmelerini ve eşsiz doğasını tanımalarını tavsiye ediyorum" dedi....

Hakkari Valisi Ali Çelik beraberindeki heyet ile birlikte, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen kayak yarışmasını izlemek için Mergabütan Kayak Merkezi'nde yerini aldı. 

"BU KARIN KALİTESİ ÇOK YÜKSEK"

Programda açıklama yapan Vali Çelik, "Şu anda Mergabütan Kayak Merkezi'ndeyiz, Hakkâri’de, mayıs ayının ortalarında olmamıza rağmen kayak sporunu yapmak mümkün. Bizler de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle geçlerimiz ile bir araya geldik, hem onların yarışmasını izledik hem de bu karın keyfini sizlerle beraber yaşama fırsatı bulduk. Hakkâri yüksek rakımlarıyla ve eşsiz doğasıyla kış sporları merkezi olmak için en uygun yerlerden biridir ve bu bizler için çok değerli. Hepimizin malumu olduğu üzere küresel ısınma gerçeğinden dolayı kar tutan rakımlar git gide azalıyor ama Hakkâri’nin böyle bir sorunu yok, bu yağan karlar yapay kar değil doğal kar, niteliği ve kalitesi de çok yüksek" diye konuştu.

"HAKKARİ'DE ARTIK HUZUR VE SEVGİ VAR"

Vali Çelik, "Hakkârili gençlerimiz de kayak yapıyorlar. İnanıyorum ki ileride kayak sporları ile ilgili şampiyonlukları şehrimizin gençleri ve vatandaşları alacak. Coğrafyamız çok güzel, Hakkâri’miz Trekking ’den, kayak sporuna kadar birçok spor alanına imkân tanıyor. Adrenalin ile ilgilenen herkesin Hakkâri’ye gelmesi gerekiyor. Hakkâri’de artık huzur var, Hakkâri’de sevgi var. Hakkâri’de ülkemizin her yeri gibi görülmesi gerekli bir şehrimiz, bu yüzden ben de sizlerin aracılığıyla ülkemizdeki bütün vatandaşlarımıza, Hakkâri’yi görmelerini ve eşsiz doğasını tanımalarını tavsiye ediyorum" diyerek yarışmaya katılan gençlere başarılar diledi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum