Daha yeşil bir Van için 850 bin fidan dağıtıldı;

Daha yeşil bir Van için 850 bin fidan dağıtıldı

Daha yeşil bir Van için 3 Milyon Fidan projesinin devam ettiğini ifade eden Vali Ozan Balcı, "Projemizde şimdiye kadar 850.000 fidanı çiftçilerimizle buluşturduk" dedi....

Van  Valisi Ozan Balcı, Orman İşletme Müdürlüğü alanında kurulan fidanlıkta incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Vali Balcı'ya, incelemelerde Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, Vali Yardımcısı Furkan Duman, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, AK Parti İl Başkanı Emre Güray ve Bahçeşehir Koleji Sahibi Mümtaz Atlıhan da eşlik etti.

"100 BİN CEVİZ FİDANI DİKİLDİ"

Vali Balcı, "İlimizi kalkındırmaya devam ediyoruz. Çiftçiye, üreticiye destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Bu kapsamda Valiliğimiz, Orman Genel Müdürlüğü ve Orman İşletme İl Müdürlüğümüzle birlikte başlattığımız 3 milyon fidan projesi hızla ve başarılı bir şekilde devam ediyor. Projemizde şimdiye kadar 850.000 fidanı çiftçilerimizle buluşturduk. Çatak ve Bahçesaray ilçemize 100.000 ceviz fidanı dikildi. 1 milyon 100 bin Erciş Üzümü yetiştirdik. Fidanlığımızda 850.000 meyve fidanımız var. İlimizin kendine has aroması, rengi tadı ile cevizinden bademine, elmasından armuduna, kayısından kirazına, vişnesinden ayvasına kadar  meyvelerimizi aşılayarak  inşallah çiftçilerimizin bağı ve bahçesi ile buluşturacağız" diye konuştu.

"VAN İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Vali Balcı, "Memleketi sevmek, sadece insanlarıyla beraber sevmek değil, dağlarıyla, taşlarıyla, ovalarıyla, ırmaklarıyla, florasıylasıyla, kurdu, kuşu, bitkisi, börtü böceğiyle, türküleriyle, manileri ile beraber sevmektir. Biz memleketimizi sevdiğimiz için bezginlik yapmadan, problem üretmeden, aşkla, şevkle, daha güzel ve yeşil bir Van için çalışmaya devam ediyoruz. Çalışma arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum