"Keten evine destek vereceğiz";

"Keten evine destek vereceğiz"

Ayancık Ketenevi’ni ziyaret eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, usta ellerde hayat bulan kültürel miras Ayancık Keteni'ni inceledi. Vali Özarslan, "Ayancık Keten Evi'ne gerekli desteği vereceğiz. Ayancık keteni endemik bir bitki olmuş, ekimi yok denecek kadar az. Arttırmak için çalışacağız" dedi....

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Ayancık Kaymakamı Recep Hasar, İl Genel Meclis Başkanı Ersin Yaman, İl Genel Meclis Üyesi Erkan Örnek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasemin Akkoç, AK Parti Ayancık İlçe Başkanı Ali Can Özbay ile birlikte Ayancık Ketenevi’nde düzenlenen “Keten Sergisi”ni ziyaret etti. 

"ASUMAN HANIMIN YAŞAM İKSİRİ"

“Ayancık Keten Dokumaları ve Yöresel Nakışları Alanında Kültürel Miras Taşıyıcısı” Asuman Yılmaz’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Özarslan, keten dokuma geleneğinin yaşatılması için verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti. Vali Özarslan, "Keten, Asuman Hanımın yaşam iksiri. Keten dokuma geleneğinin yaşatılmasına adanmış bir ömür. Asuman Hanım keten dokumayı annesinden öğrenmiş, aile geleneği... Ayancık Keten Evi'ne gerekli desteği vereceğiz. Ayancık keteni endemik bir bitki olmuş, ekimi yok denecek kadar az. Arttırmak için çalışacağız. Toplumun, halkın içinde farkında olamadığımız, Asuman Hanım gibi işini sessizce mükemmel yapanlar da var... Onlara  buradan çok teşekkür ediyoruz. Var olsunlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum