Trabzon'dan Filistin'e yardım eli;

Trabzon'dan Filistin'e yardım eli

Hayrat Vakfı ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Filistin’e 3 TIR yardım malzemesi gönderildi. Törene katılan Vali Aziz Yıldırım, "Dünyanın gözü önünde işlenen bu katliama birilerinin dur demesi gerekiyor" dedi....

Filistin’e gönderilen yardım TIR'ları, Kahramanmaraş Caddesi’nde düzenlenen törenle uğurlandı. Törene; Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, TRÜ Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ve ilgililer katıldı. 

"BU DÜŞÜNCELERİMİZİ DİRİ TUTUYORUZ"

Dünyanın gözü önünde büyük bir insanlık katliamının yaşandığını söyleyen Vali Aziz Yıldırım, “Dünyanın gözü önünde işlenen bu katliama birilerinin dur demesi gerekiyor. Bugün de burada zulme uğrayanların sıkıntılarını bir nebze olsun gidermeye gayret eden kişilerin hazırlamış oldukları yardım TIR'larını göndermek için bir araya geldik. Bu yardımların Gazze’ye, Filistin’e ulaştırılmasında emeği geçen herkesten yüce Rabb'im razı olsun. Dünya devletleri bu zulme insan hakları, hukuk, eşitlik bağlamında bakıyor. Bizler bu bakış açısının yanında bir de din kardeşlerimize yapılan zulüm olarak bakmak durumundayız. Bu düşüncemizi diri tutarak oradaki kardeşlerimize yardım etmeye devam etmeliyiz" dedi.


"VİCDANIMIZ DA, İMANIMIZ DA EL VERMEZ"

Vali Yıldırım, "Bir tarafta insanlığa yapılan bir zulüm varsa bunu ortadan kaldırmak için elimizden ne tür gayret geliyorsa bunu sarf etmek durumundayız. Her zaman Filistin’i destekledik. Desteklemeye de devam edeceğiz.  Müslümanları ortadan kaldırmayı, yeryüzünden silme gayreti içerisinde olmalarına vicdanımız da el vermez imanımız da el vermez. Bugünün dünyasında herkes üzerine düşeni yapmak mecburiyetindedir. Emeklerimiz daim olsun" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum