Üstün zekalı çocuklar aranıyor;

Üstün zekalı çocuklar aranıyor

İstanbul Valisi Davut Gül, üstün zekalı çocuklar için düzenlenen çalıştaya katıldı. Vali Gül, "Üstün yetenekli çocukların bulunmasını ve en ileri seviyede eğitim almalarını istiyoruz" dedi....

Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı'nın düzenlediği "TÜZDEV Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitimi Çalıştayı" İstanbul Valisi Davut Gül, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci ve protokol mensuplarının katılımı ile yapıldı.

"3 BİN LİRA BURS VERİYORUZ"

Üstün yetenekli çocukların bulunmaları ve en ileri seviyede eğitim almaları amacıyla İstanbul Rami Kütüphanesi'nde düzenlenen çalıştayda konuşan Vali Gül, görev yaptıkları her yerde üstün zekalı ve üstün yetenekli çocuklarla karşılaştıklarını, İstanbul'a geldiklerinde ise bu sayının daha fazla olduğunu gördüklerini ifade etti. Vali Gül, "Üstün zekalı çocuklarla ilgili yapılan çalışma kapsamında 8. sınıfta 500 tam puan alan ve İstanbul'u tercih ederek burada okuyan öğrencilere, düzenli olarak üçer bin lira burs veriyoruz. 500 tam puan almayan ancak üstün yetenekli olan çocuklarla ilgili de çalışma yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum