"Eski Van şehrini ayağa kaldırıyoruz";

"Eski Van şehrini ayağa kaldırıyoruz"

Tarihî Horhor Cami'nde incelemelerde bulunan Van Valisi Ozan Balcı, "İlimizin imarına, inşasına katkılarımız devam ediyor. Eski Van şehrini ayağa kaldırıyoruz" dedi....

Van Valisi Ozan Balcı, eski Van şehrinde bulunan tarihi Horhor Cami'nin devam eden restorasyonunu yerinde inceledi. Alanı gezen Vali Balcı, Vali Yardımcısı Furkan Duman’dan bilgi aldı.

"EN KISA ZAMANDA İBADETE AÇACAĞIZ"

Vali Balcı, "İlimizin imarına, inşasına katkılarımız devam ediyor. Bu anlamda ekip arkadaşlarımızla beraber yoğun şekilde çalışıyoruz. Eğitimden sağlığa, sosyal politikalardan kırsal altyapıya, tarımdan ormana, ulaşımdan iletişime, enerjiye olduğu gibi kültür sanat boyutunda da yoğun bir şekilde mesai harcıyoruz. Bu kapsamda eski Van şehrini ayağa kaldırıyoruz. Ulu Camii, Kızıl Minareli Camii, hamam ve Miri Ambarı devam ediyor. Süleyman Han Camiinin restorasyonu bitti, ibadete açıldı.  Horhor Cami önemli bir yapı. Restorasyonunu tamamlamaya çalışıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bitireceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eski Van şehrindeki tarihi camilerimiz ve yapıların restorasyonu tamamlandığında ilimizin kültürüne, turizmine büyük katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum