"Ödülle döneceğinize inanıyorum";

"Ödülle döneceğinize inanıyorum"

Karabük Bilim Şenliği'ne katılan Vali Mustafa Yavuz, "Teknofest başta olmak üzere, ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenecek proje yarışmalarında, bu projelerin ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine ve ödülle döneceğine inanıyorum" dedi....

Karabük Valiliği himayelerinde hazırlanan Karabük Bilim Şenliği’nin startı Yeni Mahalle Spor Salonu’nda verildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinesinde, Yenimahalle Spor Salonu’nda gerçekleşen şenlikte; 65 farklı çalışma yer aldı. Vali Mustafa Yavuz ve eşi Süreyya Yavuz, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı İsmail Ragıp Karaş, Karabük Baro Başkanı Av.Emrah Köklü,  Vali Yardımcıları, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Kaymakamları, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum ve Siyasi Parti Temsilcileri , öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Bilim Şenliği açılış konuşmaları ile devam etti. Programda konuşması yapan Vali Yavuz, "Teknofest  başta olmak üzere, ulusal ve  uluslararası düzeyde düzenlenecek proje yarışmalarında, bu projelerin ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine ve ödülle döneceğine inanıyorum. Bilim Şenliği’nin hazırlanmasında emekleri olan mesai arkadaşlarımıza, kurumlarımıza, öğretmenlerimize ve siz değerli öğrencilerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Akabinde Vali Yavuz ve eşi Süreyya Yavuz ile birlikte salonda oluşturulan çalışma alanlarını gezerek yapılan proje ve çalışmalar hakkında danışman öğretmen ve öğrencilerden bilgiler aldı. Okullarda yapılan teknoloji tasarımı ve fen bilimleri çalışmaları, Deneyap Atölyeleri’ndeki çalışmalar, sosyal projeler, TÜBİTAK ve TEKNOFEST yer aldığı bilim şenliğinde; etkinlikler yoluyla katılımcıların temel bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanması, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesi amaçlanıyor. Katılımcıların büyük beğenisini topladığı bilimsel gösteriler, 3D tasarımlar ve arttırılmış gerçeklik uygulamaları, sosyal ve beşeri bilime dair örneklerin sunulduğu etkinlik gün boyu devam etti.


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum