Mereto’nun zirvesinde “Karsambaç” tarifi verdi;

Mereto’nun zirvesinde “Karsambaç” tarifi verdi

Batman Valisi Ekrem Canalp, 2978 rakımlı Mereto’nun zirvesinde uygulamalı olarak “Karsambaç” tarifi verdi. Vali Canalp, "Adanalılar beni bağışlasın ama Mereto’nun 2978 rakımlı zirvesinde bu lezzeti tatmak bambaşka" dedi....

Batman Valisi Ekrem Canalp, Sason ilçesine bağlı Mereto Dağı'na tırmandı. 2978 rakımlı dağın zirvesine çıkan Vali Canalp, rendelenmiş buz veya temiz karın üzerine tatlı bir şurup ekilerek hazırlan karsambaç tarifi verdi.


"HERKESİ DAVET EDİYORUM"

Vali Canalp, "Mereto’nun zirvesine çıktık, en uç noktadayız. Burada büyük bir kar kütlesi var. Kar kütlesinin üzerinde size çok değişik bir lezzeti göstereceğim. Kar kütlesinden bir miktar kar alıyoruz ve bu karın üzerine şimdi Batman'ın muhteşem lezzetini ilave ediyorum. Bu pekmez, Mereto üzümlerinden yapılan ve tescilli olan yerel bir lezzettir. Sonrasında da bu muhteşem lezzeti, herkesin adına tadıyorum. Ben bunu daha önce Adana'da, buna benzer bir halde yedim ama Adanalılar beni bağışlasın, Adana'da karsambaç yemek çok güzel ama Mereto’nun 2978 rakımlı zirvesinde bu lezzeti tattığınız zaman burası  bambaşka... Bu lezzeti tatmaya herkesi davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum