AB heyeti, Burdur'daki antik kente hayran kaldı;

AB heyeti, Burdur'daki antik kente hayran kaldı

Burdur Valisi Türker Öksüz, kente gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nokolaus-Meyer Landrut ve AB Üyesi Ülkelerin Ankara Büyükelçileri ile birlikte Sagalassos Antik Kenti’ne ziyarette bulundu. Sagalassos'un tüm bölümlerini gezen heyet, antik kente hayran kaldı....

Türkiye'nin günümüze kadar koruna gelmiş en görkemli antik kentlerinden olan Sagalassos'un tüm bölümlerini gezen heyet, Antoninler Çeşmesi başta olmak üzere, Helenistik Çeşme, tiyatro ve kütüphanesi ile ünlü "Aşkların ve İmparatorların Gözde Şehri" olarak anılan Antik Kente ziyaret etti.

"ŞEHRİMİZİ ÖNE ÇIKARMANIN DERDİNDEYİZ"

Vali Öksüz, "Programları kapsamında Burdur'umuza gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nokolaus-Meyer Landrut ve AB Üyesi 18 Ülkenin Ankara Büyükelçilerini, ülkemizin günümüze kadar koruna gelmiş en görkemli antik kentlerinden, Aşkların ve İmparatorların Gözde Şehri Sagalassos'da ağırlayarak Antoninler Çeşmesi başta olmak üzere, Helenistik Çeşme, tiyatro ve kütüphaneyi Kazı Başkanı Peter Talloen rehberliğinde Milletvekilimiz Adem Korkmaz ile birlikte konuklarımıza tanıttık. Sagalassos’a olan hayranlıklarını ileten kıymetli heyete bende şehrimize olan ilgi ve duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyorum. Güller, göller ve lavantalar diyarı şehrimizi hep bir adım öne çıkarmanın derdinde olacağız" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum