Hem ilmek attı hem diploma aldı;

Hem ilmek attı hem diploma aldı

İpekyolu Hali ve Kilim Sergisi'nin açılışına katılan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, halı dokuma tezgahının başına geçerek ilmek attı. Vali Kumbuzoğlu, "İpek Yolu üzerindeki Sultanhanı Kervansarayı’nda tarihe tanıklık eden halı ve kilimlerimizle geleceğe yeni ufuklar açtık. Üstelik bir ilmek atıp diploma da aldık" dedi....

Aksaray'n Sultanhanı ilçesinde International Community on Oriental Carpets (ICOC) 2024 kapsamında, Aksaray Valiliği, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Sultanhanı Belediyesi işbirliğinde Tarihi Sultanhanı Kervansarayı'nda "İpekyolu Hali ve Kilim Sergisi" açıldı.

HALILARI TEK TEK İNCELEDİ

Açılışa Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Sultanhanı Kaymakamı Abdullah Melikoğlu, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak ve davetliler katıldı. Vali Kumbuzoğlu, festivalde sergilenen halıları inceledi. 

İTALYAN GRUP İLE GÜLÜMSETEN SOHBET

Vali Kumbuzoğlu ile İpek Yolu Halı Kilim Festivali için Sultanhanı’na gelen İtalyan turist grubu arasında eski Başbakanları Silvio Berlusconi’ye benzediği konusunda esprili bir sohbet oldu. Vali Kumbuzoğlu'nın gençlik fotoğrafını görünce herkes ikna oldu.


"İNSANLIK HAYATINI ÖZETLİYOR"

Festivalde konuşan Vali Kumbuzoğlu, "Halı kültürü bizler için çok önemli, Selçuklu'dan bu yana çok büyük bir tarihi geçmişi var. Büyük hikayeler ve anılar içeriyor. Aslında doğumdan ölüme kadar insanlık hayatını özetliyor. Halıya baktığımız zaman genç bir kızın çeyizinden tutun çocuklarını, bebeklerini büyütmesi, beşiklerdeki işleme motiflerden tutun dedelerimizin kaldığı çadırların motiflerine kadar aslında hayatımızın her anını özetliyor. Bizde bugün İpek Yolu üzerindeki Sultanhanı Kervansarayı’nda tarihe tanıklık eden halı ve kilimlerimizle geleceğe yeni ufuklar açtık. Üstelik bir ilmek atıp diploma da aldık" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum