"Sağlam temeller üzerine inşa edilen afet konutları yükseliyor";

"Sağlam temeller üzerine inşa edilen afet konutları yükseliyor"

Adıyaman'da yapımı devam eden deprem konutlarını inceleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Dr. Osman Varol'dan da bilgi aldı. Vali Varol, "İndere (Zey) bölgesinde sağlam zemin ve temeller üzerine inşa edilen kalıcı afet konutlarımız bir bir yükseliyor" dedi....

Bir dizi ziyaret ve programlar ile yapımı devam eden kalıcı deprem konutlarında incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman'a giden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Dr. Osman Varol, Milletvekili Doç. Dr. Resul Kurt, Mustafa Alkayış ve Hüseyin Özhan ile birlikte Emlak Konut tarafından merkez İndere bölgesinde yapılmakta olan afet konutlarını inceleyerek, devam eden çalışmalarla ilgili yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı.

"ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ SÜRÜYOR"

Çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Varol, "Merkez İndere (Zey) bölgesinde sağlam zemin ve temeller üzerine inşa edilen kalıcı afet konutlarımız bir bir yükseliyor.  Tünel kalıp sistemiyle inşa edilen ve yatay mimarinin esas alındığı kalıcı konutlarımızın bir an önce tamamlanması için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.  Merkez İndere Köyü mevkiinde 2000 dönüm arazi üzerinde inşa edilen afet konutlarımız;  826 blok, 16.433 daire ve her bir dairemiz 105 metre² brüt, net ise 85 metre² alandan oluşmaktadır. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden güvenli ve sıcak yuvalarına bir an evvel kavuşturmak için gayretli çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam ediyor" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum