"Bu proje ilçemizin kültürel hayatına katkı sunacak";

"Bu proje ilçemizin kültürel hayatına katkı sunacak"

Malatya'nın Darende Kaymakamı Şeref Gülyer, Hulusi Efendi Müze ve Kütüphanesi'nin temel atma törenine katıldı. Projenin ilçe için önemli olduğuna dikkat çeken Kaymakam Gülyer, "Bu proje ilçemizin sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar sunacak" dedi....

Darende ilçesinde Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından yaptırılacak Hulusi Efendi Müze ve Kütüphanesi'nin temeli törenle atıldı. Zaviye Mahallesi'nde düzenlenen törene Kaymakam Şeref Gülyer, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Ayhan, Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, vakıf yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

"İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN"

Törende konuşan Kaymakam Şeref Gülyer, müze ile kütüphanenin gençler ve öğrenciler başta olmak üzere tüm kesimlere hitap edeceğini söyledi. Kaymakam Gülyer, "9 bin metrekarelik bir alanda inşa edilmeye başlanan müze ve kütüphane projesinin temeli atıldı. Bu proje ilçemizin sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar sunacak, ilçenin tarihi, manevi ve kültürel değerlerinin korunmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına katkıda bulunacak. Böyle bir eserin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


2 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

Konuşmaların ardından okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duayla iki yıl içerisinde tamamlanması planlanan Hulusi Efendi Müze ve Kütüphanesi'nin temeli atıldı. 9 bin metrekare kapalı alana sahip, 3 katlı müze ve kütüphanede, minyatür, hat, ebru ve deri işlemeciliği için uygulama atölyeleri de yer alacak.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum