Vali Özarslan'dan yangınlara karşı önemli hatırlatma;

Vali Özarslan'dan yangınlara karşı önemli hatırlatma

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, yangınlara karşı vatandaşları uyardı ve eski evlerdeki elektrik tesisatlarına dikkat çekti. Vali Özarslan, "ORKÖY, orman köylüsü vatandaşlarımızın evlerinin elektrik iç tesisat projelerine; hibe/kredi desteği veriyor. Bu destekten faydalanıp, eski evlerimizin elektrik tesisatlarını yenileyelim" dedi....

Sinop Valisi Mustafa Özarslan,  AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, AFAD Başkanlığı Afetlere Müdahale Genel Müdürü Dr. Sadi Ergin, Boyabat Kaymakamı ve Durağan Kaymakam Vekili Enver Yılmaz, Durağan Belediye Başkanı Necmettin Ermiş, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Ferhat Kuran, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ümit Ünal ve ilgili kurum müdürleri ile birlikte Durağan ilçesi Emirtolu köyünde meydana gelen yangın mahallinde ekiplerce yürütülen çalışmaları yerinde koordine etti. 

"ESKİ EVLERDE YANGIN ÇIKABİLİYOR"

Yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Özarslan, ilgili kurumlar tarafından hasar, zarar ve hak sahipliğine ilişkin tespit çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanacağını belirtti. Yangınlara karşı vatandaşları uyaran ve eski evlerdeki elektrik tesisatlarına dikkat çeken  Vali Özarslan, "ORKÖY, orman köylüsü vatandaşlarımızın evlerinin elektrik iç tesisat projelerine; hibe/kredi desteği veriyor. Bu destekten faydalanıp, eski evlerimizin elektrik tesisatlarını yenileyelim. Orman köylerimizdeki eski ahşap evlerin iç tesisatlarının bakımsız olması, yalıtımının olmaması, elektrik  tesisatının bazı unsurlarının kullanım ömrünü tamamlamış olması, teknolojideki gelişmeler nedeniyle güç tüketiminde meydana gelen artış ve bu eski evlerin elektrik tesisatının bu artan tüketime uygun olmaması gibi nedenlerden dolayı  köylerdeki  eski  ahşap evlerimizde yangınlar olabilmektedir. Orman Genel Müdürlüğü Orman ve Köy İşleri Daire Başkanlığı; orman köylüsü vatandaşlarımızı bu konuda desteklemek amacıyla; yüzde 20 hibe, faizsiz, 4 yıl eşit taksitte  geri ödemeli Ferdi Kredi Desteği vermektedir. Lütfen bu desteklerden, bu desteklerden, bu  imkanlardan faydalanalım. Müessif can ve mal kayıplarımızın olmaması için eski ahşap evlerimizin elektrik tesisatlarını yenileyerek, tedbir alalım" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum