Kültür Yolu Festivali, Trabzon'da başladı;

Kültür Yolu Festivali, Trabzon'da başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 16 şehirde gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin Trabzon ayağı bugün yapılan etkinliklerle başladı. Açılışa katılan Vali Aziz Yıldırım, "İnşallah dokuz gün süreyle Trabzon’umuz kültüre doyacak" dedi....

 Trabzon 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda halk oyunları gösterisiyle başlayan festivale Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

"9 GÜN ŞÖLEN YAŞAYACAĞIZ"

Halk oyunları gösterilerinin ardından açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Türkiye Kültür Yolu Festivali 5.'sinin Trabzon'da düzenlendiğini belirterek “Türkiye Kültür Yolu Festivallerimizin 5.'sini düzenlediğimiz Trabzon’daki festivalimizi muhteşem gösteriyle başlatmış olduk. 9 gün boyunca Trabzon’umuzda Kültür Sanat alanında şölenler yaşayacağız. Kırk noktada 500’den fazla etkinliğe bin sanatçımız katılacak. Halkımız kültüre sanata doyacak hayırlı olsun diyorum" dedi.

 VALİ YILDIRIM: BİR MİLLETİN DEĞERLERİDİR

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ise, “Kültür bir milletin yüzyıllar boyunca oluşturduğu değerlerdir. Bunların bazıları tamamen sahne oyunlarına dayanır bazıları sadece anlatımlardır. Ama gastronomi, kıyafet, oyunlar bunların hepsi kültürün birer parçası. İnşallah dokuz gün süreyle Trabzon’umuz kültüre doyacak” diye konuştu.

SERGİYİ GEZDİLER

 Açılışın ardından Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Vali Aziz Yıldırım ve beraberindekiler, 'Yaşam Life' Fotoğraf Sergisi ile 'Zirvedeki Renkler' Resim Sergisi'ni ziyaret etti. Sonrasında Şehir Müzesi'ndeki sergiyi gezen Bakan Yardımcısı ve Vali, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğündeki Besmele-i Şerif Hat Sergisi'ni ziyaret ettikten sonra Kızlar Manastırı bünyesinde oluşturulan Suret-i Selatin Osmanlı Padişahları Sergisi'ni ziyaret etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum