Sinop'a gelenlerin sayısı yüzde 23 arttı;

Sinop'a gelenlerin sayısı yüzde 23 arttı

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 11 bin 791 misafirin kent merkezinde kaldığını belirterek, "2023 ile 2024 yılının 9'ar günlük tatillerindeki ilimizin ziyaret edenlerin mukayesesinde yüzde 23'lük artış var" dedi....

Sinop Valiliği, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde kentte gelen ziyaretçilerin sayısını açıkladı. 2023 yılında 9️ günlük Kurban Bayramı tatilinde, Sinop merkezindeki konaklama tesislerinde 9 bin 587, 2024 yılında 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde ise Sinop merkezindeki konaklama tesislerinde 11 bin 791 misafirin ağırlandığı belirtildi. 2024 yılında 2023 yılına kıyasla il merkezindeki konaklama tesislerinde ağırlanan misafir sayısının yüzde 23 oranında arttığı açıklandı.


"ÖLÇMEDİĞİMİZİ YÖNETEMEYİZ"

Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Dr. Mustafa Özarslan, "2023 ile 2024 yılının 9'ar günlük  tatillerindeki  ilimizin ziyaret edenlerin mukayesesinde yüzde 23'lük bir artış; ilimizin turizm verileri yönünden olumlu ve sevindirici. İstatistik, ölçme ve değerlendirme; geçmişi anlamanın, bugünü yönetmenin ve geleceği planlamanın  anahtarıdır. Ölçmediğimizi yönetemeyiz. Sadece yönettiğimizi zannederiz. Bundan dolayı şehrimize, ürünümüze olan ilgi ve talep artışını  yönetmek amaçlı turizm paydaşlarımızla ortak aklın gereği olarak  daha çok  istişarelerde bulunup, daha çok birlikte çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum