"Tüm kurumlar  orman yangınlarına karşı teyakkuzda";

"Tüm kurumlar orman yangınlarına karşı teyakkuzda"

Akçamescit köyünde çıkan yangının ardından bölgede inceleme yapan Kütahya Valisi Musa Işın, "Çok şükür yangın kontrol altına alındı, soğutma işlemleri devam ediyor. Hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği bu günlerde tüm kurumlar orman yangınlarına karşı teyakkuzda" dedi....

Kütahya merkeze bağlı Akçamescit köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin hızlı ve koordineli müdahalesiyle kontrol altına alındı. Vali Musa Işın, olay yerinde incelemelerde bulunarak, yangın hakkında açıklamalarda bulundu.

“HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLDİ”

Saat 13.50 civarında Orman Bölge Müdürlüğünün yangın ihbarı aldığını ve ekiplerin derhal harekete geçtiğini belirten Vali Işın, “Ekiplerimiz hemen yangına müdahalede bulundu. Arazözler, itfaiye araçları ve diğer tüm ilgili kurumlarımızın araçları yangın yerine sevk edildi. Orman Genel Müdürlüğü tarafından da bir helikopterle yangına müdahale edildi. Yaklaşık 2 hektarlık bir alan zarar gördü. Ekiplerin başarılı çalışmaları sonucu yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Çok şükür yangın kontrol altına alındı. Şu anda soğutma işlemleri devam ediyor. İnşallah daha fazla zayiat olmadan yangını tamamen söndüreceğiz. Hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği bu günlerde tüm kurumlar orman yangınlarına karşı teyakkuzda. İnşallah bu yaz sezonunu zararsız bir şekilde atlatmak istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum