Diyarbakır Valiliği'ne Çiftçi vekalet edecek;

Diyarbakır Valiliği'ne Çiftçi vekalet edecek

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su'nun emekli olmasının ardından boşalan valilik görevine yeni atama yapılana kadar Diyarbakır Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi vekalet edecek....

25 Haziran 1959 tarihinde Konya'da doğan Ali İhsan Su, yaş haddinden dolayı emekli oldu. 36 yıllık meslek hayatını tamamlamış olan Vali Su, dün mesaj yayımlayarak hem Diyarbakırlılara hem de mesai arkadaşlarına veda etti.

2004 YILINDA MESLEĞE BAŞLADI

Vali Su'yun emekli olmasının ardından boşalan valilik görevine yeni atama yapılana kadar Diyarbakır Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi vekalet edecek. 1978 yılında Batman’ın Sason ilçesinde doğan Çiftçi, ilkokulu Sason’da, ortaokul ve liseyi Muş’ta okudu. 2000 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Çiftçi, 2002-2004 yılları arasında Maliye Bakanlığında Vergi Denetmen Yardımcılığı görevinde bulundu.2004 yılında açılan Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavını kazanarak Muş Valiliği Kaymakam Adayı olarak atanan Çiftçi, Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Dil Eğitimi Almanya’da tamamlayan Abdullah ÇİFTÇİ evli ve üç çocuk babasıdır. 02.05.2018 tarihinde geçici, 14.09.2018 tarihinde asaleten Sur Kaymakamlığı görevine başladı. Mayıs 2022 itibariyle Diyarbakır Vali Yardımcılığı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak atandı. 

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum