"Öğrencilerin başarısı, mutluluğumuzu zirveye taşıdı";

"Öğrencilerin başarısı, mutluluğumuzu zirveye taşıdı"

LGS ile 2024 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavında önemli başarılara imza atan öğrencilerle bir araya gelen Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Yiğitbaşı, "LGS’de ve bursluluk sınavlarından gelen toplamda 10 Türkiye derecesi mutluluğumuzu zirveye taşıdı" dedi....

Afyonkarahisar, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile 2024 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavında önemli başarılara imza attı. LGS’de 4 öğrenci, bursluluk sınavlarında ise 6 öğrenci 500 tam puan aldı. Elde ettikleri dereceler ile hem ailelerine hem de Afyonkarahisar’a büyük sevinç ve gurur yaşatan öğrenciler, Vali Doç. Dr. Kübra Yiğitbaşı’nı ziyaret ettiler.

4 ÖĞRENCİ TÜRKİYE 1.'Sİ

Eğitim alanında önemli bir ivme kaydeden Afyonkarahisar, geçen yılın ardından bu yıl da Türkiye birincisi çıkarmayı başardı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında Şemsettin Karahisari Ortaokulu öğrencisi Ömer Faruk Mumyakmaz, Emirdağ Mithatpaşa Ortaokulu öğrencisi Büşra Yüce, Özel Bahçeşehir Ortaokulu öğrencisi Elif Sude Söyler ile Neriman İbrahim Küçükkurt Ortaokulu öğrencisi Nedim Sadi Çolaker, tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye 1.’liği elde ettiler. Afyonkarahisar’dan bir öğrenci de 0,11’lik puan dilimine girerek büyük bir başarı elde etti. Afyonkarahisar bu derece ile başarı ortalamasını da yükseltmiş oldu.


BURSLULUK SINAVINDA DA YÜZLER GÜLDÜ

Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavında da yüzler güldü. 2024 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavında Kocatepe Ortaokulu öğrencileri Yusuf Said Ekin ve Mehmet Melih Gölcük, Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencisi Enes Kayra Köksal, Şemsettin Karahisari Ortaokulu öğrencisi Evra Türkoğlu, TOKİ Mevlâna Ortaokulu öğrencisi Semiha Karaca ile Bolvadin Hasan Gemici Ortaokulu öğrencisi Mehmet Enes Özdemir olmak üzere topla 6 öğrenci 500 tam puan almayı başardı.

"YOLLARI HER DAİM BAŞARILARLA DOLSUN"

Öğrencileri, öğretmenlerini ve ailelerini tebrik eden Vali Doç. Dr. Kübra Yiğitbaşı, “Afyonkarahisar’da son dönemde eğitim camiamızdan gelen güzel haberler bizleri de mutlu ediyor ve gururlandırıyor. LGS’de ve bursluluk sınavlarından gelen toplamda 10 Türkiye derecesi bu mutluluğumuzu adeta zirveye taşıdı. Tüm öğrencilerimizi ayrı ayrı kutluyorum. Emeklerinin karşılığını böylesi bir derece ile almaları, aynı zamanda bu dereceleri ile şehrimize gurur yaşatmaları bizler için çok kıymetli. Aynı zamanda onlara emek veren tüm öğretmenlerini ve her koşulda evlatlarından desteklerini esirgemeyen ailelerini tebrik ediyorum. Şimdi önlerinde bir tercih süreci var. Ben tüm öğrencilerimize gönüllerinden geçen liselere yerleşmelerini diliyorum. Yolları her daim başarılarla dolu olsun” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum