Depremde hasar alan tarihi cami ziyarete açıldı;

Depremde hasar alan tarihi cami ziyarete açıldı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 6 Şubat 2023 depremlerinde büyük hasar gören Harran Ulu Camii’ndeki restorasyon çalışmalarının tamamlandığını ifade ederek, caminin yeniden ziyarete açıldığını belirtti....

Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat 2023 depremlerinde Şanlıurfa'da bulunan tarihi Harran Ulu Camii de hasar aldı. Mayıs 2023 tarihinde başlatılan Harran Ulu Camii Restorasyonu, Çevre Düzenlemesi ve Harran Kalesi Restorasyonu işi kapsamında camiinin kemerleri ayağa kaldırılarak, minaresindeki deprem kaynaklı hasarlar giderildi. Anadolu’nun en büyük ve en süslemeli camilerinden olan tarihi Harran Ulu Camii, çalışmaların tamamlanmasıyla tekrar ziyarete açıldı. 

"İSLAM MİMARİSİNİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN"

Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Hasan Şıldak, "Büyük depremde hasar gören Anadolu’nun en büyük camilerinden Harran Ulu Camii’ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı. Bugün itibariyle ziyarete açılan Harran Ulu Camii’miz İslam mimarisinin en güzel örneği olarak Şanlıurfa’mızın değerleri arasında yer alıyor. Bölgedeki çalışmaları gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanlığımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum