"Kentin tarihi güzelliklerini ortaya çıkarıyoruz";

"Kentin tarihi güzelliklerini ortaya çıkarıyoruz"

Restorasyon çalışmaları tamamlanan Başçavuş Çifte Hamamı’nda inceleme yapan Yozgat Valisi Valisi Mehmet Ali Özkan, "Kentin tarihi güzelliklerini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz" dedi....

Yozgat'ta 1825 yılında Çapanoğlu Süleyman Bey’in Başçavuşu Halil Ağa’nın oğlu Ahmet Ağa tarafından yaptırılan ve halk arasında "Yanan Hamam" olarak bilinen tarihi Başçavuş Çifte Hamamı’nda restorasyon çalışmaları tamamlandı. 

"YENİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR"

Vali Mehmet Ali Özkan, restorasyon çalışmaları tamamlanan 199 yıllık tarihi hamamda incelemelerde bulunarak, Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca ve Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Özkan, "Desteklerinden dolayı, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Bakanımıza, Milletvekillerimize, Vakıflar Genel Müdürlüğüne, Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Kentin tarihi güzelliklerini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. 1978'den bu tarafa yanmış ve yıkılmış olarak ortada kalan bu eser, inşallah çok yakın zamanda insanımızın hizmetine kavuşturulacak. İlimizin değerlerini hayata geçirme konusunda Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzün yeni çalışmaları var. İnşallah o eserlerimizi de restore edip insanımızla buluşturacağız" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum