Van için hedef; 50 bin istihdam;

Van için hedef; 50 bin istihdam

Yapımında sona gelinen tekstil fabrikalarının inşaatında inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "Van'ımızın istihdamına katkı sağlamak için canla başla çalışıyoruz. Beş ve yedi yıl içerisinde hedefimiz 50 bin istihdam" dedi....

Van Valisi Ozan Balcı, Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yapımı son aşamaya gelen tekstil fabrikalarının inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Balcı'ya Vali Yardımcısı Furkan Duman, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ve OSB Başkanı Memet Aslan da eşlik etti.

"6 TANE FABRİKA YAPTIK"

Yeni tekstil fabrikalarını yapan yüklenici firma sahiplerinden bilgi alan Vali Balcı, "Van'ımızın istihdamına katkı sağlamak için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Valiliğimizin koordinasyonuyla 6 tane fabrika yapmıştık. Yaklaşık 1500 kişi çalışıyor. Tam kapasiteye geçtiğinde 3 bin kişi istihdam edilmiş olacak. Bu alanda da 4 tane daha fabrika yapımı devam ediyor. 1600 kişi de burada istihdam edilecek. Beş ve yedi yıl içerisinde hedefimiz 50 bin istihdam. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu fabrikaların yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum