Kütahya'da 103 projeye, 75 milyon TL hibe sağlanacak;

Kütahya'da 103 projeye, 75 milyon TL hibe sağlanacak

Kütahya Valisi Musa Işın, kentte kırsal kalkınma projelerinde tüm etapların rekorunun kırıldığını belirterek, "2024 yılı çağrı döneminde toplam 150 milyon TL değerindeki 103 projeye, 75 milyon TL hibe sağlanacak" dedi....

Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi (KKYDP) 15. Etap Proje Tanıtım Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Vali Işın, il genelinde refah seviyesini artırmayı hedeflediklerini belirterek, kentte hem sanayide hem tarımda muhteşem şeyler olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirtti.

“PLANLI TARIMI HAYATA GEÇİRDİK”

Son 1 yıl içerisinde önemli projelere imza attıklarını belirten Vali Işın, “İlk olarak ilimizde planlı tarımı hayata geçirdik. Kütahya'nın bitki örtüsü ve toprak verimliliğine uygun tarımsal faaliyetler için bir veri tabanı oluşturduk. Aslanapa'da Hayvancılık Organize Bölgesi için yer belirledik ve Bakanlığa teklif ettik. Simav Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesindeki (TDİOSB) altyapı çalışmaları da bu yıl içerisinde tamamlanacak. Simav TDİOSB 1700 dekar alana kurulacak. Tohum toprağa değmeden üretim yapılacak. Gelecek sene inşallah ürün alacağız" diye konuştu.


ÇİFTÇİLERE DESTEK VE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinin sadece devlet görevlerini yerine getirmekle kalmayıp sahada çiftçilere destek olduklarını belirten Vali Işın, "Çok güzel desteklemeler var. Yeter ki vatandaşımız, çiftçimiz bir şeyler yapsın, biz her zaman yanlarındayız. Kışın köylerimizde hizmet içi eğitim çalışmaları yaptık, yazın da çiftçilerimize üretim ve toplama aşamalarında destek olmaya devam ediyoruz. Şu anda üretimimizin yüzde 11'i tarımdan gerçekleşiyor ancak bu oranı yüzde 20'ye çıkarmak için potansiyelimiz var. 306 bin hektarlık sulak arazimiz var. 5 sulama göletimizin ihalesi yapıldı, 2025 yılına kadar tamamlanacak. Topraklarımız bereketli, iklimimiz uygun. Çiftçilerimizden tek isteğimiz, çalışmaları ve gayret göstermeleri. Bizden ne tür destek istiyorlarsa yanlarındayız. Hem hibe açısından hem teknik bilgi açısından Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz her halükârda ve her zaman çiftçilerimizin yanında olacaklar” dedi.

854 PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ

İl Tarım ve Orman Müdürü Emre Yeniay, 2006 yılından bu yana 854 projenin hayata geçirildiğini belirterek, toplamda 137 milyon TL değerindeki projelere 59,75 milyon TL hibe desteği sağlandığını ifade etti. Projelerle 1610 kişinin istihdam edildiğini aktaran Yeniay, 2024 yılı için toplam tutarı 150 milyon TL olan 103 projeye yaklaşık 75 milyon TL hibe desteği sağlanacağını söyledi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum