İzmir'deki orman yangınları devam ediyor;

İzmir'deki orman yangınları devam ediyor

İzmir Valisi Süleyman Elban, Urla ilçesindeki yangınların henüz kontrol altına alınamadığını belirterek, tahliyelerin yapıldığını ifade etti. Vali Elban, "Çok şükür bir can kaybımız veya yaralımız yok ama orman varlığımızda ciddi bir kayıp var" dedi....

İzmir Valisi Süleyman Elban, Urla ilçesindeki yangınlar hakkında açıklama yaptı. Vali Elban, ilçeye bağlı Yağcılar Mahallesi’nde dün saat 16.33’de başlayan ve devam eden orman yangınına ekiplerinin müdahalesinin devam ettiğini belirtti.

"1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"

Vali Elban, "Yaşanan yangında 4 uçak, 12 helikopter, 84 kara aracı, 434 personel yangının kontrol altına alınabilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu süreçte; 11 ev, 32 karavan ve 143 vatandaşımız tahliye edilmiştir. Ekiplerimiz olayın yaşandığı ilk andan itibaren havadan, karadan ve denizden olmak üzere yangını kontrol altın almak için canla başla yangına müdahalelerini sürdürmektedir. Çok şükür bir can kaybımız veya yaralımız yok ama orman varlığımızda ciddi bir kayıp var. Yangın dün 12.43 itibariyle bir evde yapılan kaynak çalışmasında otluk alanda çıkıyor. Otluk alanda meydana gelen yangın rüzgarın da etkisiyle hızlıca yayılıyor ve maalesef bu tablo ortaya çıkıyor. Konuyla ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum