Terörden temizlenen bölgede güneşin doğuşunu izlediler;

Terörden temizlenen bölgede güneşin doğuşunu izlediler

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Karlıova Kaymakamı Tufan Bağır Gilan ve beraberindekiler, terörden temizlenen 3 bin 250 rakımlı Kale tepesinde güneşin doğuşunu izledi....

Karlıova ilçesinde bulunan 3 bin 250 rakımlı Kale tepesi, uzun yıllardır terör nedeniyle kimsenin gitmediği ıssız bir yerdi. Ancak kahraman Mehmetçiğin başarılı operasyonlarıyla bölge terörden arındırıldı. Terörden temizlenen bölgenin yeniden turizme kazandırılması için de Valilik koordinesinde Karlıova Kaymakamlığı tarafından 3 bin 250 rakımlı tepeye rota gezisi düzenlenmeye başladı. Bu kapsamda Vali Ahmet Hamdi Usta, Karlıova Kaymakamı Tufan Bağır Gilan,İl Jandarma Komutanı Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Enes Üçgül, kurum amirleri bölgede güneşin doğuşunu izlendi. 

"HALKIMIZ GÜVENLE ZİYARET EDEBİLİR"

Vali Ahmet Hamdi Usta, "Bu gece sabaha geniş bir katılımcı grubu ile başladığımız yolculuğumuzda yürüyerek  saat 04:00’de Karlıova ilçemizin 3250 metre rakımlı Kale Tepesi’ne ulaştık. Her yıl 15 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında, bu noktadan güneşin doğuşunu en net ve yakından izleyebilmek mümkün. Günün ilk ışıklarıyla birlikte, dağların arasından bize merhaba diyen güneşin muhteşem heybetini ve göz alıcı renklerini izleme fırsatını yakaladık. Yıllardır terör belası nedeniyle gidilemeyen bu bölgeyi güvenlik güçlerimizin terörü kökünden kazıyarak temizlemesiyle birlikte, artık halkımızın güvenle ziyaret edebileceği bir yer haline getirdik" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum