Vali ve kaymakam, 7 parkurlu Eko Turizm Rotası'nı gezdi;

Vali ve kaymakam, 7 parkurlu Eko Turizm Rotası'nı gezdi

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ve Ayancık Kaymakamı Ahmed Çelik, Akgöl, Saray Gölü ve İnaltı Mağarası arasında oluşturulan 7 parkurlu Eko Turizm Rotası'nı gezdi. Vali Özarslan, "Eko Turizm rotalarımız, Sinop için kaldıraç olacak" dedi....

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ve eşi Reva Beray Özarslan, Ayancık Kaymakamı Ahmed Çelik ve eşi Havva Çelik, Orman Bölge Müdürü Celal Kanbur, İnaltı Köyü Muhtarı Adnan Keskin ile birlikte Akgöl, Saray Gölü ve  İnaltı Mağarası arasında oluşturulan 7 parkurlu Eko Turizm Rotası'nda  incelemelerde  bulundu.

"YARADAN, SİNOP'A VERMİŞ DE VERMİŞ"

Sinop’un eşsiz güzelliği, Doğa Turizmi ve Eko Turizm açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Vali Özarslan, "Eko Turizm rotalarımız, Sinop için kaldıraç olacak. Deniz-Kum-Güneş üçlemesinde özelikle il merkezinde güney iklimini yaşayan Sinop'umuzun Karadeniz'de bir benzeri yok. Bu üçlüyü,  Yaradan Sinop'a vermiş de vermiş.... Kentin misafirlerine, ziyaretçilerine  bu üçlünün yani otel, deniz aktiviteleri dışında farklı deneyimler yaşatmalıyız. Tabiat, doğa odaklı faaliyetler, aktiviteler de  bizim mukayeseli üstünlüğümüz var. İlimizin yüz ölçümünün yüzde 64'ü ormanlık alan, ormanlık alan büyüklüğünde  iller arasında üçüncüyüz. Potansiyelimizi daha güçlü kullanmalıyız. Göreve başladığımdan itibaren ziyaretçilerimizin  Sinop'umuzda  konaklama/kalış sürelerini arttıracak  alternatif aktiviteler, faaliyetler, destinasyonlar, rotalar üzerinde çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"GEÇMİŞTE YOLCULUK YAPABİLİRSİNİZ"

Vali Özarslan, "Akgöl Eko Turizm Destinasyonu ülkemizde bulunan 102 yeşil destinasyonun en güzellerinden biri... Orman Genel Müdürlüğümüzün onayladığı  ve yatırım yaptığı 102 adet Eko Turizm Rotası var ve Akgöl rotamız da bunlardan  biri.. Ayancık İnaltı Köyü'nde 7 parkurdan oluşan ve 12  kilometrelik bir hat üzerinde yer alan ekoturizm rotamız; doğa içinde konaklama, yürüyüş parkurları ile doğal yaşamı keşfetme imkânı veriyor. Rotamızda bulunan  doğa harikası İnaltı Mağarası, Akgöl ve Sarıgöl;  ziyaretçilerimiz için  en önemli çekim noktaları. Gezi alanında bulunan parkurda; İnaltı Köyü'nün  birbirinden biraz uzak mahalleleri de parkura dahil edilmiş. Böylece ekoturizm alanında bulunan  halkımızın refahı  ve yerel ekonomi de  düşünülmüş. Bu ince dokunuş İnaltılı Köylümüzün doğal ürünlerinin para etmesi demek. Rota içinde bulunan bu küçük yerleşimlerde yerel kültür ve geleneklerimiz hala yaşıyor. 90 üzerinde yaşları olan, dimağı, hafızası güçlü  ihtiyarlarımızla sohbet ederek geçmişe yolculuk yapabilirsiniz" diye konuştu.


"İKİNCİ EKO TURİZM ROTASI OLACAK"

Vali Özarslan, "En önemlisi de aşırı insan baskısından  uzak ve kitle turizmine dönüşmeyecek yapısal ve hukuki düzenlemelerle korunaklı Akgöl Eko Turizm Rotamız; rotaya ismini veren  hem Akgöl hem de İnaltı Mağarası da Tabiat Parkı statüsünde.... Yüz ölçümünün yüzde 64'ü ormanlık olan Sinop'umuza tek bir Eko Turizm Rotası yetmeyeceğinin farkındayız. Ayrıca bu  rota alanındaki eksikliklerimizin de farkındayız. Yol ve iletişim kalitesinin iyileştirilmesi, Akgöl ve İnaltı Mağarası çevresindeki  sosyal donatıların ve işletmecilik kalitesinin arttırılmasını yönelik  çalışmalarımız devam edecek. Valiliğimizin koordinesinde Sinop Orman Bölge Müdürlüğümüz ilimizin doğal güzelliklerinin  fark edilmesi, tabiatla iç içe olmayı seven ilimiz ziyaretçileri için yeni Eko Turizm Rotaları oluşturmak için yoğun gayret  gösteriyor. Boyabat Salar Köyü Kaya Mezarı ile Boyabat Bazalt Kayalıkları arasındaki 12,5 km güzergahı Sinop'umuzun ikinci  Eko Turizm Rotası olarak düzenleme  çalışmalarımız devam ediyor. Üçüncüsü de gelecek. Eko Turizm  Rotası fikirlerimizi;  fiile, uygulamaya mutlaka dönüştüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum