Zonguldak'ta kaçak maden ocaklarına geçit yok;

Zonguldak'ta kaçak maden ocaklarına geçit yok

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, kentte yapılan 167 denetimin ardından 96 kaçak maden ocağının kapatıldığı, 61 ton kaçak kömür ele geçirildiğini belirtti....

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında, geniş katılımlı asayiş toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya güvenlik birimlerinin temsilcileri ile ilgili kurum yetkilileri katıldı. Toplantıda; 2024-2025 eğitim-öğretim yılı kapsamında alınacak güvenlik önlemleri detaylıca ele alındı. Toplantının ardından yapılan basın açıklamasında, görüşülen konular ve alınacak önlemler hakkında kamuoyuna bilgilendirme yapıldı.

"ASLA MÜSAMAHIMIZ YOK"

Vali Hacıbektaşoğlu, ruhsatsız maden ocaklarıyla ilgili de bilgi vererek, "1 Temmuz 9 Eylül 2024 tarihleri arasında 167 denetim yapılmış, denetimler sonucunda 96 kaçak ocak kapatılmış. 66 idare işlem yapılarak 61 ton kaçak kömür ele geçirilmiştir. Bu konuda çok ciddi toplantılar yaptık, geçmiş yıllarda alınan tedbirleri inceledik. Bu çalışmalar son aşamaya geldi. Önümüzdeki 1 ay içerisinde bu çalışmayı sizler ile paylaşacağız. Buradaki amacımız kaçak maden ocaklarının sonlandırılması ve buna asla müsamahamız yok. Bunun hiçbir şekilde açıklanabilir tarafı yoktur. Bugüne kadar mevzuatımıza uygun olarak uygulamada yapılacak çalışmalar alınacak tedbirler uygulamayı gözden geçiriyoruz. Uygulamayı titizlikle takip edeceğiz. Kaçak maden faaliyetlerinde daha etkin mücadeleyi sağlayacağını yardımcı olacağını düşünüyoruz. Bu konuda eksiklerimizi dinledik. Eksik olan yerler tamamlanacak. Yine mevzuatta ihtiyaç olursa hükümetimizden talep edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum