TİD Yönetiminden iki isim Vali oldu;

TİD Yönetiminden iki isim Vali oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Türk İdareciler Derneği'nde de (TİD) yönetim kurulunda olan 2 isme valilik verildi....

Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararname ile 16 ilin valisi değiştirildi, 12 ilin valisi ise "vali-mülkiye başmüfettişliği" görevine getirildi. Karar ile Mülkiye Müfettişi Ali Çalgan Çorum Valiliği'ne, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Tülay Baydar Bilgihan ise Burdur Valiliği'ne atandı. 2 isim, Türk İdareciler Derneği'nin de yönetim kurulunda yer alıyor. 

TÜLAY BAYDAR BİLGİHAN KİMDİR?

1978 yılında Ağrı ilinin Tutak ilçesinde doğdu. 1998 yılında Gazi Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. 2000 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine Kaymakam Adayı olarak başladı. Sırasıyla Isparta-Yenişar Bademli, Erzurum-Köprüköy, Malatya-Hekimhan, Denizli-Kale ve Babadağ, Kayseri-Hacılar, Yalova-Armutlu ilçelerinde Kaymakamlık ve Erzincan ilinde Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Son olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü ve Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü. Kaymakam Tülay Baydar Bilgihan, 07.09.2017 tarihinden itibaren Gölbaşı Kaymakamlığı görevini yürütmekte olup evli ve iki çocuk annesidir.

ALİ ÇALGAN KİMDİR?

Ali Çalgan, 1966 yılında Mersin’de doğmuştur. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur. Meslek hayatına kaymakam adayı olarak başlamış, Tokat Turhal, Erzurum İspir ve Adıyaman Gölbaşı gibi ilçelerde kaymakamlık yapmıştır. Ali Çalgan, kaymakamlık görevlerinin ardından İçişleri Bakanlığı’nda çeşitli idari görevlerde bulunmuş ve kamu yönetimi alanında derin deneyim kazanmıştır. 2023 yılında Gümüşhane Valiliği görevine atanmış, 2024 yılında ise Çorum Valisi olmuştur. Yerel yönetimlerde önemli projelere öncülük etmiş, tarım, turizm ve altyapı alanlarında çalışmalar yapmıştır.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum