Edirne'nin asırlık eserleri ihya ediliyor;

Edirne'nin asırlık eserleri ihya ediliyor

Edirne Valisi Yunus Sezer, kentte yer alan tarihi alanlarda inceleme yaptı. Vali Sezer, 3 noktada ihya çalışmaların devam ettiğini ifade etti....

“Yalı Camilerinden” ender biri olan ve uzun zamandır  yapımı beklenen Evliya Kasım Paşa Camisinin ihale işlemleri sonrası yapımına başlanıyor. Vali Yunus Sezer, Edirne'nin önemli camileri arasında yer alan Evliya Kasım Paşa Camisinde incelemede bulundu. 

"İLİMİZE HAYIRLI OLSUN"

Vali Sezer, "Rıhtımı, hazire alanı ve çevre düzenlemesini kapsayan çalışmalar tamamlandığında Edirne’mize önemli bir değer daha kazandırılmış olacak. Ayrıca 15.Y.Y. Sultan 2. Murat tarafından Şeyh Şücâeddin Karamanî adına yaptırılan ve günümüze sadece yarım kalmış minaresi erişen Şeyh Şücaeddin Mescidi'nde çevre düzenlemesi ile ihya çalışmalarına başlanıyor. İlimize hayırlı olsun" dedi.


"İHALE İŞLEMİ TAMAMLANDI"

Vali Yunus Sezer, ihya çalışmalarına devam edilen 600 yıllık Gazi Mihal Bey Hamamı'nda da incelemelerde bulundu. Vali Sezer, "Gazi Mihal Hamamı'nın ihya çalışmaları, nehre kadar olan bölümünün çevre düzenlemesi, proje ve ihale işlemi tamamlanarak yapımına başlanıyor" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum