İzmir'in dağları yeniden yeşillenecek;

İzmir'in dağları yeniden yeşillenecek

İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka'da yangından zarar gören alanların yeniden yeşillendirileceğini belirterek, "Yanan tüm alanı mart ayına kadar 1 milyon 100 bin fidan ile ağaçlandıracağız" dedi....

İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka ilçesinde 15 Ağustos 2024 tarihinde çıkan, çok sayıda ev ve iş yerinin yandığı orman yangınına ilişkin yangın bölgesinde basın açıklaması yaptı. Çalışmaların devam ettiği bölgede inceleme yapan Vali Elban, zarar gören bin 586 hektarlık alanın orman alanı olduğunu, bin 300 küsür hektarlık alanın ise mera, tarım arazisi ve yerleşim yeri olduğunu belirtti.

"8 BİN TOHUMLA BULUŞTURACAĞIZ"

İnceleme sonrası açıklama yapan Vali Elban, "Karşıyaka ilçemizin Yamanlar Dağı eteklerinde çıkan orman yangınının ardından, ormanlarımızı yeniden canlandırmak adına temizlik ve toprak hazırlama çalışmalarına başlayan Orman Bölge Müdürlüğümüzün faaliyetlerini yerinde inceledik. 11 Kasım'da ilk fidanları tüm hemşehrilerimizle birlikte dikip, yanan tüm alanı 5 aylık bir süre içinde, mart ayına kadar 1 milyon 100 bin fidan ve 8️ ton tohumla buluşturup tamamen ağaçlandıracağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum