"Şeker fabrikası ilçemizin kalkınmasına katkı sağlıyor";

"Şeker fabrikası ilçemizin kalkınmasına katkı sağlıyor"

37. Dönem Şeker Pancarı Alım Kampanyasına katılan Van Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, "İlçemizde tarımın öncüsü ve tarıma dayalı ilk sanayi kuruluşlarından olan Türkşeker Erciş Şeker Fabrikası ilçemizin kalkınmasından büyük katkı sağlamaktadır" dedi....

Türkşeker Erciş Şeker Fabrikasında düzenlenen 37. Dönem Şeker Pancarı Alım Kampanyası programına Kaymakam Murat Karaloğlu'nun yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı V. Jandarma Üsteğmen İlhan Girgin, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Trak, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Abidin Çalışkan, Erciş Şeker Fabrikası Müdürü Metin Arslan, Erciş Şeker-İş Şube Başkanı Savaş Barış, Erciş Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Ünal, pancar üreticileri, fabrika çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

"ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP"

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı ve ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Programda konuşan Kaymakam Karaloğlu, “37. Dönem Pancar Alım Kampanya döneminin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Ülkelerin ülkelerle rekabet halinde olduğu bir dönemde, şeker fabrikaları sanayimizin temelinin teşkil edilmesinde önemli yere sahiptir. İlçemizde de tarımın öncüsü ve tarıma dayalı ilk sanayi kuruluşlarından olan Türkşeker Erciş Şeker Fabrikası ilçemizin kalkınmasından büyük katkı sağlamaktadır" dedi.

"220 BİN TON ÜRETİM BEKLİYORUZ"

Kaymakam Karaloğlu, "İlçemizde faaliyet gösteren Türkşeker Erciş Şeker Fabrikası pancar çiftçisinden nakliyecisine, fabrikadan pancarı şeker haline getiren çalışanlardan satıcısına pek çok kesime dokunarak ilçemize güç katmıştır.  Erciş Şeker Fabrikası bugün itibariyle pancar alımlarına, 4 Ekim’de de şeker üretimine başlayacaktır. Bu üretim dönemi yaklaşık 98 gün sürecektir.  Türkşeker Erciş Şeker Fabrikası 2024/2025 kampanya döneminde 49 köyde, 1244 üretici tarafından 45.076 dekar alanda şeker pancarı ekimi yapılmıştır. Bu ekilen alanlarda 220.000 ton pancar üretimi beklemekteyiz. Kampanya döneminde Erciş Şeker Fabrikasında toplamda 210.000 ton pancar işlenerek yaklaşık 32.000 ton şeker üretimi hedeflenmektedir. Ayrıca 7.000 ton melas ile yaklaşık 67.000 ton yaş pancar posası elde edilecek. Bu vesileyle; ülkemizde sözleşmeli tarımın öncüsü ve tarıma dayalı ilk sanayi kuruluşu olan Türkşeker ile kampanya döneminde emek gösteren çiftçilerimize ve diğer tüm emek veren çalışanlara teşekkür ediyor, yeni üretim dönemi ülkemize bölgemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

ÜRETİCİLERE HEDİYE VERDİ

Konuşmaların ardından Kaymakam Karaloğlu, pancar üreticilerine hediye takdim etti. Program dualar eşliğinde kurdele ve kurban kesilmesi ile devam etti. 

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum