Vergi ve SGK borçları için yapılandırma geliyor mu?;

Vergi ve SGK borçları için yapılandırma geliyor mu?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren borç yapılandırması için çalışmalara hız verdi. MİA Haber'in edindiği bilgiye göre, yeni bir yapılandırma için çalışmalar başladı ve haziran ayı içinde Meclis'ten geçerek yürürlüğe girmesi bekleniyor....

27 Ocak 2023 tarihinde TBMM’ye sevk edilen “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi” ile gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin vergi ve sigorta primleri başta olmak üzere kamuya olan yükümlülüklerinin yapılandırılması, matrah ve vergi artırımı ile bazı vergisel düzenlemelerin yapılması öngörülüyordu.

48 AY ÖDEME İMKANI SUNULMUŞTU

O dönem TBMM'de görülen kanun teklifi görüşmeleri, 9 Mart 2023 tarihinde yürürlüğe girdi. Yapılan düzenlemenin ardından vergi borcu olan vatandaşlar,  48 ay taksitle ödeme imkanına kavuştu ve bu şekilde borçlarını yapılandırarak, ödeme kolaylığı sağladı.

DAHA AVANTAJLI OLACAK

En son 2023 tarihinde yürürlüğe giren "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması" çalışmaları için bir kez daha kollar sıvandı. MİA Haber'in edindiği bilgiye göre, yeni bir yapılandırma için çalışmalar başladı ve haziran ayı içinde Meclis'ten geçerek yürürlüğe girmesi bekleniyor. Böylelikle Hazine ve Maliye Bakanlığı, SGK, vergi, KYK ve daha birçok borç kalemi için vatandaşa kolaylık sağlayacak. Haziran ayı içinde TBMM’den geçmesi beklenen kanunun borçlular açısından 7440 sayılı kanunundan daha avantajlı olması bekleniyor.

MATRAH ARTIRIMI DA GELİYOR

2025 Yapılandırma Kanununda işletmelerin en çok merak ettiği konuların başında matrah artırımı geliyor. Yeni yapılandırmada matrah artırımının da yer alacağı ve bir önceki kanuna göre işletmelere daha fazla kolaylık sağlanacağı, hesaplama katsayılarının daha uygun oranlarda olacağı edinilen bilgiler arasında.

Kapsama dahil edilmesi beklenen borçlar şunlar:

SGK Prim Borçları: İşveren ve sigortalıların prim borçları

BAĞ-KUR Borçları: İhya bekleyen ve primlerini ödeyemeyen BAĞ-KUR’luların borçları

Genel Sağlık Sigortası (GSS) Borçları: Sigortasız vatandaşların GSS prim borçları

Vergi Borçları: Gelir vergisi, KDV ve diğer vergi kalemleri

KYK Öğrenim Kredisi Borçları: Öğrenim kredisi borcu olan mezunlar

Elektrik, Su, Doğalgaz Borçları: Kamu ve özel sektördeki fatura borçları

Trafik Cezaları ve Diğer Kamu Borçları: Trafik cezaları ve diğer idari para cezaları.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum