Antalya'nın coğrafi işaretli lezzetleri Konyaaltı'nda tanıtıldı;

Antalya'nın coğrafi işaretli lezzetleri Konyaaltı'nda tanıtıldı

Antalya, geleneksel lezzetlerini Konyaaltı’nda düzenlenen programla tanıttı. Vali Hulusi Şahin’in katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte coğrafi işaretli ürünler ve yöresel yemekler öne çıkarılarak kentin gastronomi mirasına vurgu yapıldı....


Tanıtımda, Çandır Fasulyesi, Konyaaltı Molehiya Yemeği, Konyaaltı Balkabağı Gözlemesi, Konyaaltı Çakırlar Bazlaması, Konyaaltı Hamur Dolması, Konyaaltı Doyran Karası Patlıcanı, Konyaaltı Çakırlar Köy Kahvaltısı, Konyaaltı Hacısekililer Portakalı, Konyaaltı Keçi Peyniri ve Antalya Fıstık Haşlaması davetlilere sunuldu.


''ANTALYA YÖRESEL ÜRÜNLERİYLE MARKA OLMA YOLUNDA''

Vali Hulusi Şahin, Antalya’nın eşsiz mutfak kültürü ve yöresel ürünleriyle marka şehir olma yolunda ilerlediğini belirterek, gastronomi değerlerinin korunmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının önemini vurguladı. Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, kentin mutfak kültürünün yalnızca turizme değil, aynı zamanda kültürel mirasın yaşatılmasına da katkı sunduğu ifade edildi.

Kaynak:

Etiketler :
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum