'Okuyan Şehir Ağrı';

'Okuyan Şehir Ağrı'

“Okuyan Şehir Ağrı” projesi kapsamında en çok kitap okuyan Ağrılı 45 öğrenci, Ağrı Valiliği’nin koordinesinde muhteşem bir Ankara gezisi yaptı. İçişleri Bakanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen gezide öğrenciler Ankara’nın tarihi yerlerini görme imkanı buldu. Öğrenciler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de görüştü....

Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla hayata geçirilen projesine katılan öğrenciler, emeklerini karşılıklarını hem kitap okuyarak hem de muhteşem bir Ankara gezisi yaparak aldı.

Bu kapsamda Ağrılı öğrenciler 23 Nisan 1920'de toplandığı I. TBMM binası ile Atatürk ilke ve inkılaplarının gerçekleştirildiği II. TBMM binasını ziyaret etti.

Öğrenciler 4 milyon basılı kitabı ve teknolojik altyapısı ile bilgiye erişimde sınır tanımayan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ni de ziyaret etti.

Ağrılı öğrenciler, Sultan Abdülmecid döneminden günümüze kadar Emniyet Teşkilatı’nın geçirdiği safhaların, polisin toplumda asayişi sağlarken izlediği yolların sergilendiği  Polis Müzesi’ni de ziyaret etti.


ANITKABİR'DE TARİHİ BİR GÜN YAŞADILAR

Öğrenciler Anıtkabir ziyaretinde tarihi bir gün yaşadı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de bir araya gelen öğrenciler, Soylu’ya teşekkürlerini sunup hediye takdim etti.

Ağrı Valisi Osman Varol, “Evlatlarımız için muhteşem bir deneyim oldu” dedi. Vali Varol, “İçişleri Bakanlığı’nın ev sahipliğinde hazırlanan zengin program, nazik kabulleri ve ilgileri için Sayın Bakanımıza minnettarız” ifadelerini kullandı.
Bakan Süleyman Soylu da, “#YarınÇokGençOlacak Projesi kapsamında Ağrı’da, en çok kitap okuyan, başarılı öğrencilerimiz misafirimiz... Çocuklarımız, bizim geleceğimiz, onlarla birlikte daha güçlüyüz” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum