Turan Yılmaz;

Turan Yılmaz

Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı...

1981 Aydın doğumlu olup Denizli Acıpayam İlçesi nüfusuna kayıtlıdır. İlk ve orta öğrenimini Aydın'da tamamlayan Yılmaz, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 2003 yılında mezun olmuştur.

2004 yılında açılan sınav sonrasında mülki idare amirliği mesleğine intisap etmiş olup Denizli Kaymakam Adayı olarak göreve başlamıştır.Kaymakam adaylığı sürecinde çeşitli staj ve kurslara katılmış, Bolu-Dörtdivan Kaymakam Vekilliği görevini yürütmüştür.Yine bu süreçte bir yıl süreyle İngiltere'de bulunarak Southampton Üniversitesi Citizenship and Democracy(Vatandaşlık ve demokrasi) kürsüsünde yüksek lisansını tamamlamıştır.

2007 yılından itibarem sırasıyla Yozgat-Saraykent Kaymakamlığı,Erzincan-Çayırlı Kaymakamlığı,Bitlis-Güroymak Kaymakamlığı,Hatay-Yayladağı Kaymakamlığı,Rize Vali Yardımcılığı,Çanakkale-Eceabat Kaymakamlığı-Vali Yardımcısı Vekilliği görevlerinde bulunmuştur.

Yılmaz, 08.08.2019 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Ankara Vali Yardımcılığına atanmıştır.
24 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı olarak atanmıştır.
İyi derecede İngilizce bilen Yılmaz evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
Turan Yılmaz Haberleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum