“Amacımız edebiyat dünyasına yeni isimler kazandırmak”;

“Amacımız edebiyat dünyasına yeni isimler kazandırmak”

Ankara Valiliği koordinatörlüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği’nce hayata geçirilen "2. Bilge Yazarlar Projesi"nin “Edebiyat Kurultayı” KOSGEB Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda düzenlendi....

Resim

GENÇ YAZARLAR, SERTİFİKALARINI ALDI

Programa, Ankara Valisi Vasip Şahin, Vali Yardımcıları Turan Yılmaz, Dr. Ayhan Özkan, TYB Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet Enes Kala, Genel Mali Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Tuğrul, yazarlar, öğretim üyeleri, öğretmenler, eğitime katılan öğrencilerle aileleri katıldı.

Resim

AMAÇ AKİF'İN YANINA YENİLERİNİ EKLEMEK

Proje belgeseli ve filminin izlenmesiyle başlayan kurultayın açılışında bir konuşma yapan Ankara Valisi Şahin, “Projenin hedefi, yüzyıllar sonra Akif'in yanına, Tanpınar'ın yanına, Yahya Kemal'in yanına yeni Akifler, yeni Tanpınarlar ve yeni Yahya Kemaller eklemek. Onlar, bizim yolda güvenli yürümemiz gereken büyüklerimiz ama yeni yollar açılıyor, bu yeni yollarda yeni rehberlere ihtiyacımız var. Dolayısıyla bir taraftan onları zenginlik olarak muhafaza edeceğiz ama onları da aşan yeni nesiller üreteceğiz, aksi takdirde yüzyıl geride kalacağız. Bu projenin tek amacı bu.” dedi.

img20230603122531.jpg

ŞAİR VE EDEBİYATÇILARA DA İHTİYAÇ VAR

Ülkemizde çok sayıda doktor, mühendis ve teknisyen yetiştiğini bunun sevindirici olduğunu ancak toplumları ayakta tutan toplumları bir arada tutan sosyal alanda da yetişmiş şairlere, edebiyatçılara ve düşünürlere ihtiyacımız olduğunu ifade eden Vali Şahin, “Türkiye yeni bir yüzyıla hazırlanıyor. Bu yüzyılda rekabet çok acımasız. Bilgi günde iki kez üretilirken bu üretim saat ve belki de dakikalarla olacak. Dolayısıyla geleceğimizi bu rekabet ortamına hazır tutmalıyız. Bu da ancak milli bir şuur ve aidiyet duygusuyla olabilir. Genç yazar adayları sizden büyük beklentilerimiz var. 25-30 yıl sonra sizin o ağaçlarınızdan devşireceğimiz meyveler bu ülkenin gıdası olacak.  Bu anlamda lütfen kendinizi değerli kılın kıymetinizin farkında olun.” diye konuştu.

Resim

Konuşmaların ardından Vali Vasip Şahin ve TYB Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan genç yazar adaylarına sertifikalarını verdi. Programın sonunda Genel Başkan Arıcan Vali Şahin’e “Berat” ve TYB’nin yayınlarından takdim etti.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum