Yalçın Sezgin;

Yalçın Sezgin

Antalya Vali Yardımcısı...

1967 yılında Antalya – Korkuteli’nde doğdu. Antalya Çağlayan Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi.
Kamu görevine İdari Yargı Hakim adayı olarak Ankara Bölge İdare Mahkemesinde başladı. Danıştay Tetkik Hakimliği ve Kayseri İdare Mahkemesi üyeliğine atandı.
Kendi isteği ve HSYK’nın muvafakatı ile Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Üstün başarılı derece ile stajı tamamlayarak Giresun-Alucra Kaymakamı olarak göreve başladı. Diyarbakır-Eğil Kaymakamlığı, Bingöl Vali Yardımcılığı, Bilecik-Osmaneli Kaymakamlığı, Niğde Vali Yardımcılığı, Rize-Pazar Kaymakamlığı, Manisa-Demirci Kaymakamlığı, Konya-Akşehir Kaymakamlığı, Balıkesir-Susurluk Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.
Rize-Pazar Kaymakamlığı sırasında (2005-2009) dönemin Valisi tarafından başarılı çalışmaları nedeniyle yılın idareciliğine teklif edildi. Yine Rize Valisi Zekeriya Şarbak tarafından, KÖYDES ve diğer işlerdeki başarıları nedeniyle Pazar Kaymakamlığı uhdesinde Rize Vali Yardımcılığı Vekilliğine getirildi. Verilen görevi başarıyla yerine getirerek 2009 yılı KÖYDES yatırım programını Türkiye genelinde birinci sırada bitirdi.
5 yıl süreyle yürüttüğü Demirci Kaymakamlığında yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle, Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz tarafından Başarı Belgesi ile taltif edildi. 2013 yılında Manisa Valisi tarafından Yılın İdareciliğine aday gösterildi.
2017 Eylül ayında Bucak İlçe Kaymakamlığı görevine başlayan Sezgin Kayyum olarak 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimine kadar Belediye Başkan Vekilliği görevini de yürütmüştür.
Bucak Kaymakamlığı görevi sırasında BEKAP'ı (Bucak Eğitimde Kaliteyi Arttırma Projesi) uygulamıştır. Proje açılışlarına Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Sayın Numan Kurtulmuş ve Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz da katılarak desteklerini vermişlerdir.
Yalçın Sezgin Bucak Belediye Başkan Vekili olarak Bucak Belediyesinde sosyal ve kültürel belediyeciliğin kurumsal temellerini oluşturmuş ve bu alanda çalışmalar başlatmıştır.
Sıfır atık konusunda Bucak Belediyesince hazırlanan proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca kabul edilmiş, Bucak Belediyesi TBMM ve Başbakanlıktan sonra üçüncü sırada, Belediyeler içinde birinci sırada Bakanlık proje desteğini almaya hak kazanmıştır.
Şeffaf belediyecilik anlayışı gereği görev süresi içinde yapılan harcamaları kamuoyu ile paylaşan Yalçın Sezgin, altyapı hizmetlerinde geçmiş yıl ortalamalarının üzerinde bir çalışmayı vatandaşın hizmetine sunmuştur.
Öğretmen Sıla Sezgin ile evli olup, biri kız iki çocuk babasıdır. 
8 Ağustos 2019 tarih ve 30856 sayılı Resmi Gazetenin 2019/268 Karar sayısı ile ilimiz vali yardımcılığına atanmış ve halen bu görevini yürütmektedir.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
Yalçın Sezgin Haberleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum