Alay Yazıcı;

Alay Yazıcı

Şebinkarahisar Kaymakamı...

1991 yılında Trabzon ilinin Of ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Of’ta tamamladı. 2014 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 

Samsun Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde “Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı” olarak memuriyete başlayan YAZICI, 2016 yılında açılan Kaymakam Adaylığı Sınavını kazanıp 105. Dönem Samsun Kaymakam Adayı olarak “Mülki İdare Amirliği” mesleğine intisap etti.

Sarıkamış (Kars) ve Akhisar (Manisa) ilçelerinde kaymakam refikliği stajını tamamlayan YAZICI, Han (Eskişehir) ilçesinde kaymakam vekilliği görevini yürüttü. Mülkiye Müfettişi refakatinde teftiş stajının ardından Leicester Üniversitesinde dil kursuna katılmak ve idari bakımdan incelemelerde bulunmak üzere 8 ay süreyle İngiltere'nin Leicester şehrinde bulundu.

Kaymakamlık Kursunu başarıyla tamamlayıp sırasıyla Senirkent (Isparta) Kaymakamlığı, Muş Vali Yardımcılığı, Murgul (Artvin) Kaymakamlığı ile beraber aynı zamanda Artvin Vali Yardımcılığı görevlerinde bulunan YAZICI, 12.08.2022 tarihli ve 2022/392 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Şebinkarahisar Kaymakamı olarak atandı.

Kaymakam Alay YAZICI, evli ve bir çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

Kaynak:

Etiketler :
, ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum