Yusuf AKIN;

Yusuf AKIN

Araklı Kaymakamı...

Kaymakam Yusuf AKIN, Rize ilinin Ardesen ilçesinde doğmuştur. İlk, orta öğrenimini Rize'de tamamladıktan sonra 2015 yılında Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olmuştur.


2016 yılında yapılan İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazandıktan sonra 2017 yılında Mülki idare Amirliği mesleğine Sakarya Kaymakam aday olarak intisap etmiştir. 2017-2018 yıllları arasında Giresun-Espiye Kaymakam Vekili, 2019-2021 yılları arasında Giresun-Yağlıdere Kaymakamı, 2021-2023 Artvin-Şavşat Kaymakamı olarak görev yaptıktan sonra 23/08/2023 tarihli ve 2023/388 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Araklı Kaymakamı olarak atanmıştır.


Yurtdışı dil eğitimini İngiltere'nin Manchester kentindeki Manchester Metropolitan Üniversitesi'nde almış, Londra Büyükelçiliğinde stajlarını tamamlamış İngiltere’nin idari yapısı hakkında incelemelerde bulunmuştur. Kaymakamlık tezini “Vatandaş Odaklı Yönetim” alanında sunmuştur. Kaymakamımız evli olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
Yusuf AKIN Haberleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum