Metin ARSLANBAŞ;

Metin ARSLANBAŞ

Karesi Kaymakamı...

Karesi KaymakamıGöreve Başlama Tarihi
Metin ARSLANBAŞ6 Eylül 2021
 
Özgeçmiş

1965 yılında Sivas Koyulhisar Boyalı köyünde doğdu. İlkokula memleketinde başladı. İlk ve ortaokulu İstanbul Gaziosmanpaşa ilçesinde, lise eğitimini ise Edirne’de yatılı olarak tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden 1988 yılında mezun olmuştur.

Maliye Bakanlığında Stajyer Millî Emlak Kontrolörü olarak 1988 yılında kamu görevine başlayarak 6 ay bu görevini sürdürdükten sonra 1989 yılında Samsun’da Kaymakam Adayı olarak mülki idare mesleğine intisap etmiştir.

Bir yıl İngiltere’de dil kursu ile İngiliz eğitim ve yönetim sistemi üzerinde incelemelerde bulundu. Kocaeli-Gebze Kaymakam Refikliği ve Trabzon-Maçka Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu.

77. Dönem Kaymakamlık Kursunu üstün başarı ile tamamlayarak Karabük Yenice Kaymakamlığına atandı. Muş-Bulanık Kaymakamlığı ile Şırnak, Kırklareli (Kırklareli Gaziosmanpaşa Göçmen Misafirhanesi Mülki İdare Amirliği görevini de 3 yıl süreyle yürüttü) Ordu Vali Yardımcılığı ve İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında Hukuk Müşavirliği (Mevzuat ve Görüşler kısmında) yaptı. Başbakanlık TİKA’da birer yıl süreli Kosova (Prizren) ve Suriye (Şam) Koordinatörlüğü ile iki buçuk yıl TİKA Başkan Yardımcılığı görevlerini ifa etti.

İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği görevini sürdürürken atandığı Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulunda 3 yıl üye olarak görev üstlenmiştir.  Ankara Vali Yardımcısı olarak 5 yıl görev yapmasını müteakiben yaklaşık bir yıl Osmaniye Vali Yardımcılığı görevinde bulunmuştur.

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğince düzenlenen 2 ay süreli Kamu Diploması Kursuna katılmıştır. Ayrıca; Kamu Yönetiminde Yeniden Yapılanma, E-İçişleri Projesi, Çağdaş Ofis Araçlarını Verimli Kullanma, Kalabalıkların Etkili Yönetimi, Performans ve Motivasyon Hizmet İçi Eğitim, İptal ve Tam Yargı Davaları, Terörle Mücadele ve Zarar Tespit Komisyonları, Afet Yönetimi Eğitimi, Acil Durumda Kamp Yönetimi, Seferberlik ve Savaşı Halinde Mülki İdare Amirliği Hizmetleri, Doğal Afetler ve İmar Mevzuatları, İnsan Hakları ve Psikolojik Harekat, 1, 2, 3, 4 Coğrafi Hizmet Bölgelerinde Görevli Mülki İdare Amirlerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim, kurs ve seminerlere katılmıştır.

20.08.2021 tarihli ve 31574 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 19.08.2021 tarihli ve 2021/412 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Balıkesir ili Karesi Kaymakamlığına atanmıştır. 06 Eylül 2021 tarihinde Karesi Kaymakamlığı görevine başlayan Kaymakamımız evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
Metin ARSLANBAŞ Haberleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum