Sivas'ta Ramazan yardımları dağıtılmaya başlandı;

Sivas'ta Ramazan yardımları dağıtılmaya başlandı

Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde, Sivas Valiliği himayelerinde hayırseverlerin destekleri ile hazırlanan yaklaşık 14 bin gıda kolisinin dağıtımına başlandı....

Ramazan ayı öncesinde Sivas Valiliği, Kaymakamlıklar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının kaynakları ile STK’lar ve hayırseverlerin ın kaynakları ile ilimiz genelinde ihtiyaç sahibi aileler için yardım kolileri hazırlandı. Hazırlanan yaklaşık 14 bin kolinin dağıtımına başlandı.

Vali Ayhan’da gıda kolilerinin hazırlandığı depoyu ziyaret ederek, kolilerin araçlara yüklenmesine yardım etti. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ayhan, İslam dünyasının büyük bir özlemle beklediği rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayına yetişmenin heyecanının ve mutluluğunun yaşandığını söyledi. Ramazan ayında sadece dini sorumlulukları yerine getirmekle yetinmeyeceklerini, ihtiyaç sahibi vatandaşların sofralarına da sosyal devletimizin imkanlarını yansıtacaklarını ifade etti.


7 Bin Ailenin Hesaplarına Yaklaşık 5 Milyon Lira Yatırıldı

İhtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalar yaptıklarını belirten Vali Ayhan, “Bu aya mana vermek için de Valiliğimiz, Kaymakamlıklarımız, Vakıflarımız, STK’lar ve hayırseverlerimiz ile birlikte bu ay içinde hazırlıklarımızda yerine getirmiş olduk ve bugün itibariyle startını vermiş olduk. Ben öncelikle tabi bu işin özünde olan hayırseverlere de ayrıca da bir paragraf açmak istiyorum onlara teşekkür etmek istiyorum. Tabi bu ayda maksat olan yoksullarla aynı sofrada olmak, onların ihtiyaçlarını gidermek camilerimizde birlikte saf tutmak bizim ibadetimizin dinimizin de özüdür. Biliyorsunuz Cumartesi günü ilk orucumuzu açacağız ve ihtiyaçlı kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için de bazı çalışmalar yaptık bunu da sizinle paylaşmak istiyorum. İlimizde 16 ilçe ve 1 merkez 17 vakfımızın koordinesinde güzel çalışmalar gerçekleştirdik. Şu ana kadar yaklaşık 7 bin ailemize 5 milyon TL onların hesabına aktarmış bulunmaktayız.” diye konuştu.

14 Bin Gıda Kolisi Hazırlandı

Hayırseverlerin destekleri ile 14 bin gıda kolisinin hazırlanarak dağıtımına başlandığını ifade eden Vali Ayhan, “Hayırseverlerimizin destekleri ile ve hayırseverlerimize de yine buradan çağrı yaparak ta desteklerini artırmalarını istemekle birlikte 14 bin koliyi hazırladık. Bu gün itibari ile de ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam edeceğiz ve bunu içerisinde de gerçekten çok zengin ve tam ramazanda yeterli gelecek şekilde tanzim edildi. Bir kolimiz de yaklaşık olarak 750 TL ye mal oldu ve bu kolilerimiz de hayırsever kardeşlerimiz tarafından giderilmiş oldu. Buradan da hayırsever kardeşlerimize de teşekkür ediyorum tekrar buradan da hayırseverlerimize de valiliğimize vakıflarımız aracılığıyla da bu ihtiyacı giderebilirsiniz.

 644 Haneye Sıcak Yemek

Ramazan ayı boyunca 65 yaş üzeri yalnız yaşayan vatandaşların sıcak yemek ihtiyacının karşılanacağını belirten Vali Ayhan, “Bununla birlikte ramazan ayında 65 yaş üzeri olup evinde yemek yapamayacak durumda olan yalnız yaşayan veya da birlikte yaşayan ailelerimize de sıcak yemek iftarlıklarını da ulaştıracağız, evlerine kadar götüreceğiz. 644 hane ve binin üzerinde ki vatandaşlara valiliklerin koordinesinde bu ihtiyaçları gidereceğiz. Bu devletin sıcak yüzünü sıcak iklimini ramazan iklimini de en güzel şekilde yansımalarından biri olduğundan ifade edebilirim. Biliyorsunuz Ramazanın 15’i Dünya Yetimler Öksüzler Günü ve bu bilinçte de arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmada da ilimiz de 3 bin üzerinde yetim ve öksüz çocuğumuz var. Bu çocuklarımızı da göz ardı etmemiz söz konusu değil onların da ihtiyacını gidermek, onların da başını okşamak için arkadaşlarım güzel hazırlık yaptı. Bu bayram da onların mutluluklarına vesile olacağız, onların tebessümlerine vesile olacağız bu şekilde bir çalışma gerçekleştirmiş olduk.” dedi.

Tüm Ekiplerimizle Sahada Olacağız

Ramazan ayı boyunca merkez ve ilçelerde tüm ekiplerin sahada olacağına vurgu yapan Vali Ayhan, “Yine sahada olacağız bütün kaymakamlıklarımızla, sivil toplum örgütlerimizle, vakıflarımızla birlikte Ramazan ayı boyunca sahalarda, sofralarda olacağız. İhtiyaç sahiplerinin kapısını çalacağız, ziyaret etmiş olacağız ve bununla birlikte yetim öksüz ve ihtiyaç sahibi ailelerimizle birlikte iftarımızı açacağız. Her şekilde lüks yerlerde, otellerde değil, fakir fukara da yoksul ve garip vatandaşlarımıza da aynı sofrayı açarak birliğimizi beraberliğimize de mana vermiş olacağız. Tabi bizim olmazsa olmaz şehit ailelerimiz gazilerimiz hassasiyetle takip ettiğimiz beraber olduğumuz gruplarımızdır. Yine Ramazan ayı boyunca da bir araya gelmiş olacağız.”


Gıda Kolilerinde Kadınların Alın Teri Var

Gıda kolilerinin ilimizde bulunan 18 kadın kooperatifi tarafından hazırlandığını söyleyen Vali Ayhan şöyle konuştu:

“Bu gıda kolilerinin de şu özelliği daha var. Bu gıda kolilerinin yarısı üreten kadınları vesilesi ile hazırlanmış oldu. Biz buradan da Sivas’ımızın 18 kadın kooperatifimizin ürettiği ürünleri bu kolilere koyarak da ihtiyaç sahibi ailelerimize yetiştirmiş, ayrıca bu şekilde de kadın kooperatiflerimize de dolaylı bir destek yapmış olduk. Dolayısı ile bu kolilerimizin de kadınlarımızın da emeği var alın teri var gayretleri var. Hepsine teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerim ile de başta hemşerilerim olmak üzere aziz milletimin ve tüm İslam âleminin mübarek Ramazanını kutluyorum. Rabbim dualarımızı makbul eylesin diyorum.”

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum