Remzi Oğuz YILMAZ;

Remzi Oğuz YILMAZ

Tokat Vali Yardımcısı...

 Remzi Oğuz YILMAZ                                                                                                             Göreve Başlama Tarihi
         Tokat Vali Yardımcısı                                                                                                                     12 Ağustos 2020

1970 yılında Kozan’ da doğan Remzi Oğuz YILMAZ; ilk, orta ve lise öğrenimini Kozan’ da tamamladı. 1991 yılında İstanbul’ da Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Akabinde Cerrahpaşa Adli Tıp Enstitüsü’ n de yüksek lisansa başladı. 1991 yılında İstanbul Barosu’ nda başladığı avukatlık stajını, 1992 yılında Adana Barosu’ n da tamamladı. Aynı yıl İçişleri Bakanlığı’nca Mersin Valiliği’ne atanarak kaymakamlık mesleğine adım attı. 1993-1994 yıllarında İngiltere’ de kaldı ve yabancı dil eğitimi aldı.

1999 yılında Oğuzeli Kaymakamı olarak görev yaparken Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) ‘n de ikinci yüksek lisansını da yaparak ‘Kamu Yönetimi Uzmanı’ unvanını aldı.

Hatay ilinin Altınözü ve Hassa ilçelerinde kaymakam vekili olarak göreve başlayan Vali Yardımcısı YILMAZ sırasıyla; Bursa – Büyükorhan, Malatya – Kuluncak, Gaziantep – Oğuzeli, Antalya – Korkuteli ilçelerinde Kaymakam olarak görev yaptıktan sonra Adana İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcılığı ile Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin kurucu Genel Sekreterliği görevlerinde de bulunmuştur. İçişleri Bakanlığı bünyesinde sürdürdüğü Hukuk Müşavirliği görevinden sonra en son Diyarbakır Vali Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 14.07.2020 tarihli 2020/362 sayılı Atama Kararnamesi ile Vali Yardımcısı olarak 12.08.2020 tarihinde ilimizdeki görevine başlamıştır.

Evli iki çocuk babası olan Vali Yardımcısı Remzi Oğuz YILMAZ iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Kaynak:

Etiketler :
, ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum