Sivas 100 fabrika hedefini güncelleyecek;

Sivas 100 fabrika hedefini güncelleyecek

Sivas’ta Cumhuriyet’in 100. yılında “100 Üretim ve İstihdam Kapısı” hedefiyle başlatılan proje kapsamında, yer tahsisi yapılan, temeli atılan ve üretime başlayan fabrika sayısı 90’a ulaştı. Vali Salih Ayhan, hedefi güncelleyeceklerini açıkladı....

Sivas Valiliğinin himayelerinde, Sivas Belediyesi ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın (STSO) birlikteliğinde şehirdeki işsizlik probleminin önüne geçmek amacıyla 3 yıl önce “Cumhuriyet’in 100. Yılı Hedeflerine Doğru 100 Üretim ve İstihdam Kapısı” projesi başlatılmıştı.

Bu kapsamda Sivas 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Demirağ OSB’de fabrika kurmak isteyen yatırımcılara her türlü kolaylık sağlandı. Proje kapsamında 29 Ekim 2019’da ilk fabrikanın temeli atılırken, hedefe ulaşılma noktasında çok önemli mesafe kat edildi.

100 FABRİKAYI TAMAMLAYACAĞIZ

Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas’a 29 Ekim 2023’te 100 üretim ve istihdam kapısı açacaklarını, yani 100 fabrikayı tamamlayacaklarını vurguladı. Ayhan, 1. OSB’nin altyapısına ve Demirağ OSB’ye güvenerek bu taahhütte bulunduklarını belirterek, “O zaman söylediğimiz söz, attığımız tohumlar meyvesini vermeye başladı. 1. OSB kurumsallaşmasını güçlü bir şekilde tamamladı ve burada 60 yeni fabrika ihya oldu. Bazıları üretime geçti, bazıları inşaat aşamasında. Demirağ OSB’de 30 fabrikanın yer tahsisi yapıldı, bazıları üretime geçti, bazıları da inşaat aşamasında.” diye konuştu.

HEDEFİ GÜNCELLEYECEĞİZ

Belirlenen hedefe çok az kaldığını vurgulayan Ayhan, şunları kaydetti: “Aslında neredeyse 1,5 yıl varken hedefimize ulaşmış olduk. Muhtemelen 1-2 ay içerisinde hedef güncellemesi yapacağız, yeni bir rota çizeceğiz. Şu andaki ekonomik durum göz önünde bulundurulduğu zaman Sivas gerçekten üretim istihdamında cazibe merkezi olmaya başladı. Yer tahsisimiz ve üretime geçen fabrikaları değerlendirdiğimiz zaman 15 bin kişiye istihdam taahhüdü var. Bunların bazıları zaten işe başladı. Söylem, eylem ve hedef birliğimiz var, bunları bir araya getirdiğimiz zaman Sivas’ın 25 bin işsizinin sorununu gidermiş olacağız. 2023’te Sivas’ın işsizliğini gündemden düşürmüş olacağız.” Ayhan, fabrikalar tekstil başta olmak üzere, ağır sanayi, otomotiv gibi katma değeri yüksek alanlarda üretim yapacağını belirtti.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum